6 C
Vranje
utorak, 29 novembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaPočetak realizacije projekta „Prezentacija Legata Dragana Mininčića Cige kulturnoj javnosti“

Početak realizacije projekta „Prezentacija Legata Dragana Mininčića Cige kulturnoj javnosti“

Biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju počela je sa realizacijom projekta „Prezentacija Legata Dragana Mininčića Cige kulturnoj javnosti“. Planirano je da se prezentuje sadržaj građe putem izložbe i kataloga novog legata vranjske Biblioteke.

Javnost će biti u prilici da vidi poklon zbirka, koju je Dragan Mininčić Ciga darivao Biblioteci. Dragocen poklon uvećao je fond Biblioteke u prethodnoj godini za 1063 jedinice monografskih publikacija, četiri naslova serijskih publikacija i šest umetničkih slika. Sa knjigama koje je Mininčić tokom ranijih godina poklanjao Biblioteci Legat zbirka sadrži ukupno 1272 monografske publikacije. Poseban kuriozitet Legata predstavlјaju publikacije sa posvetama autora. Organizacijom izložbe i štampanjem kataloga vredni fond se iznosi na svetlost dana i čitalačkoj javnosti, potencijalnim istraživačima i kulturnim poslenicima prezentuje blago koje se nalazi u okviru Legata. Realizaciju projekta pomoglo je Ministarstvo kulture.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga

U sredu 9. novembra u večernjim satima u Jadranskoj ulici u Surdulici, kod  maloletnika iz okoline Surdulice pronađena je marihuana, saznaje VOM. Kasnijim pretresom kuće...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru