NaslovnaVestiKulturaPočetak realizacije projekta „Prezentacija Legata Dragana Mininčića Cige kulturnoj javnosti“

Početak realizacije projekta „Prezentacija Legata Dragana Mininčića Cige kulturnoj javnosti“

Biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju počela je sa realizacijom projekta „Prezentacija Legata Dragana Mininčića Cige kulturnoj javnosti“. Planirano je da se prezentuje sadržaj građe putem izložbe i kataloga novog legata vranjske Biblioteke.

Javnost će biti u prilici da vidi poklon zbirka, koju je Dragan Mininčić Ciga darivao Biblioteci. Dragocen poklon uvećao je fond Biblioteke u prethodnoj godini za 1063 jedinice monografskih publikacija, četiri naslova serijskih publikacija i šest umetničkih slika. Sa knjigama koje je Mininčić tokom ranijih godina poklanjao Biblioteci Legat zbirka sadrži ukupno 1272 monografske publikacije. Poseban kuriozitet Legata predstavlјaju publikacije sa posvetama autora. Organizacijom izložbe i štampanjem kataloga vredni fond se iznosi na svetlost dana i čitalačkoj javnosti, potencijalnim istraživačima i kulturnim poslenicima prezentuje blago koje se nalazi u okviru Legata. Realizaciju projekta pomoglo je Ministarstvo kulture.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović