Predstava „Na Drini ćuprija“ najbolja predstava na „Borinim pozorišnim danima“

47

Predstava ,,Na Drini ćuprija“  u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju glumaca Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, po oceni publike proglašena je za najbolju na sinoć završenim 39. ,,Borinim pozorišnim danima“.

Šest festivalskih dana, koji su se odvijali pod sloganom „Povratak kući“, izazvali su veliko interesovanje zahtevne i uslovno rečeno pozorišno razmažene publike koja skoro četiri decenije ima priliku da u okviru festiva uživa u najbolјim srpskim pozorišnim ostvarenjima.

Prezadovolјan sam festivalom i reakcijom publike. Videli smo odlične predstave, svake večeri je sala bila prepuna, lјudi su čak i stajali jer nije bilo dovolјno mesta, a svake večeri se tražila karta više – kaže Bojan Jovanović umetnički rukovodilac vranjskog teatra.

Ovogodišnji festival zatvoren je izvođenjem predstave ,,Nečista krv“ koje je po romanu Bore Stankovića, u dramatizaciji Tijane Grumić, režirao Jug Đorđević.

39. ,,Borine pozorišne dane“ zvanično je zatvorio predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković koji je izrazio zadovoljstvo što su se glumci vranjskog tetra vratili u svoj dom i što su ovogodišnje pozorišne svečanosti Bori u čast održane u obnovljenoj zgradi Talijinog hrama.