16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiKulturaPredstava "Na litici" gostuje u Vranju, Bujanovcu i Lebanu

Predstava „Na litici“ gostuje u Vranju, Bujanovcu i Lebanu

Predstava „Na litici“ u režiji Zorana Zarubice, nakon premijernih gostovanja u Pančevu i Beogradu, gostuje u Bujanovcu (31. maja u Domu kulture „Vuk Karadžić“ od 19:00), Lebanu (1. juna u Domu kulture „Radan“ od 13:00), kao i u Vranju (6. juna u Pozorištu „Bora Stanković“ od 20:00). Predstava je namenjena profesorima osnovnih i srednjih škola, učenicima srednjih i viših razreda osnovnih škola, psiholozima škola, ali i svima koje ova bitna tema interesuje.
Predsatava „Na litici“ po komadu „Norveška danas“, švajcarskog pisca Igora Bauersime, je egzistencijalistička romantična drama o dvoje mladih koji traže smisao života, nastao po istinitoj priči. Na četu Julija objavljuje da želi da se ubije i da ne želi to da uradi sama.
Nakon predstave u sva tri grada održaće se radioncie sa učenicima i nastavnicima, na temu mentalnog zdravlja mladih i problema koje ih svakodnevno muče.
Autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija su Milica Milosavljević i Bojana Ristić. Muziku potpisuju Luka Racić i Zoran Zarubica, a dizajn svetla Aljoša Dakić.
Autorka fotografija je Jana Stanisavljević.
Ulaz je besplatan.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču