2.1 C
Vranje
subota, 4 decembra, 2021
NaslovnaVestiKulturaPromocija monografije "Milena Dravić ili ključ snova"

Promocija monografije „Milena Dravić ili ključ snova“

„Milena Dravić ili ključ snova“ naziv je monografije čija će promocija biti upriličena u nedelju, 24.oktobra u 18 sati u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju. Na promociji će govoriti autorka monografije Anita Panić. Autorka Anite Panić je u sedam poglavlja, analitično i uz mnoštvo zanimljivih detalja i fotografija, predstavlja život i jedinstvenu karijeru ove poznate glumice.
Anita Panić je karijeru započela na Radio Beogradu kao autor emisija iz kulture , pisala je kratke priče i scenarija za radijski program. Radeći više od dvije decenije na Televiziji Beograd kao televizijski urednik , scenarista i reditelj, realizovala je više od stotinu dokumentarnih emisija i filmova, za koje je nagradjivana na medjunarodnim festivalima. Pisala je feljtone za dnevne novine,desetine tekstova za časopise, filmska scenarija.Autor je nekoliko dramskih tekstova. Anita Panić je takodje autor i monografije o poznatom glumacu Petru Kralju. Član je Udruženja filmskih umjetnika Srbije, živi i radi u Beogradu kao slobodni umetnik.
Promocija knjige  je deo pratećeg programa u okviru festivala 41.“Borini pozorišni dani“.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener