28.2 C
Vranje
nedelja, 14 avgusta, 2022
NaslovnaVestiKulturaRaspisan konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture

Raspisan konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture

Gradsko veće grada Vranja raspisalo je Javni konkurs za  finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2022. godinu. Cilj raspisivanja konkursa je da se obezbede finansijski uslovi kako bi se omogućila realizacija projekata koji doprinose negovanju i razvoju kulturne tradicije, stvaranju novih i savremenih vrednosti i afirmaciji stvaralaca, nosilaca i organizatora, odnosno razvoja sredine u celini. Za ove namene iz budžeta grada obezbeđena su sredstva u iznosu od 7.000.000  dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, kao i drugi subjekti u kulturi (samostalni umetnik, samostalni stručnjak u kulturi, samostalni izvođač kulturnih programa  i samostalni saradnik u kulturi), osim ustanova kulture čiji je osnivač grad Vranje i koje se finansiraju iz budžeta grada Vranja. Prijava se podnosi na prijemnom obrazcu koji je sastavni deo konkursa i može se preuzeti sa zvaničnog sajta Grada Vranja.

Prijave se podnose Komisiji za dodelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture na teritoriji grada Vranja, koja će  vrednovati i izvršiti izbor  projekta, utvrditi obim sredstava za finansiranje i sufinansiranje. Predlog Odluke o dodeli sredstava dostaviće Gradskom veću na razmatranje i usvajanje. Korisnici sredstava dužni su da izveštaje o sprovedenim projektima i utrošenim sredstvima dostave u roku od 30 dana od dana završetka, odnosno isteka roka za realizaciju projekta, a najkasnije  do 31. decembra 2022. godine. Javni konkurs objavljuje se u dnevnom  listu Srpski telegraf i na zvaničnom sajtu grada www.vranje.org.rs.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa u   listu Srpski telgraf i na zvaničnom sajtu grada.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

COVID PRESEK: Testiranо 240 osoba, a kod 95 registrovan pozitivan nalaz

U nedelju 7. avgusta testirana je 240 osoba iz Pčinjskog okruga, a kod 95 registrovan je pozitivan nalaz, u procentima 39,6 % pozitivnih od ukupnog broja testiranih. Analize su pokazale da је 95...

Izgorela kuća u selu Uševce

ATD PONOVO CRVENA ZONA: Kovid menja organizaciju rada

Saobraćajne nezgode u Vranju