NaslovnaVestiKulturaUčesnici Festivala folklora prodefilovali Vranjem

Učesnici Festivala folklora prodefilovali Vranjem

Učesnici Međunarodnog festivala folklora koji se danas održava u Vranju prodefilovali su centralnim gradskim ulicama, do gradske kuće gde je za njih priređen prijem.

#danivranja #festivalfolklora

A post shared by VOM – Vranjski Online Magazin (@vranjski_online_magazin) on

Ove godine na 13. po redu festivalu, koji se održava u okviru manifestacije „Dani Vranja“  učestvuju ansambli iz Vranja, Vranjske Banje, Makedonije i Rumunije.

Druženje ne poznaje granice, ne postoje barijere između naroda, a mi naše osobenosti povezujemo igrom. Folklor kao narodno znanje i umetnost najbolje oslikava dušu naroda – rekao gradonačelnik Slobodan Milenković u obraćanju gostima na prijemu u Skupštini grada.

Na skupu je govorio i predsednik Folklornog ansambla iz Vranja „Sevdah“ Vladimir Janković, a na gostoprimstvu su se zahvalili učesnici iz Rumunije i Makedonije.

Nakon toga učesnici su pokazali svoje umeće na centralnoj bini kod Doma kulture, gde su svojim nastupima oduševili vranjsku publiku.

Manifestacija će sutra biti nastavljena bogatim celodnevnim programom. U prepodnevnim satima biće održana škola pletenja, na šetalištu je u toku Etno sajam i Salon knjiga, zatim u 18 sati na trgu Staniše Stošića biće održana prezentacija tradicionalne vranjske kuhinje i takmičenje u pripremanju jela. Veče je rezervisano za sevdah i koncert Uno momento benda.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...