0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaVestiKulturaVranje po peti put domaćin Piano Summer festivala

Vranje po peti put domaćin Piano Summer festivala

Najveći  festival klasične muzike u Srbiji, Piano Summer fest, biće održan i ove godine, peti put za redom u Vranju od 1 .do 6. avgusta. Na festivalu će biti obeležen muzički jubilej 100 godina od smrti najznačajnijeg predstavnika impresionizma u muzici, velikog francuskog kompozitora, Kloda Debisija.

Uz moto ovogodišnjeg festivala “šta je video zapadni vetar…”, želimo da publiku u Vranju povedemo na svojevrsno muzičko putovanje. Tako će ljubitelji muzike imati priliku da uz svakodnevne koncerte i kroz niz predavanja posvećenim Klodu Debisiju, bolje upoznaju stvaralački opus ovog kompozitora – kaže umetnički direktor festivala pijanista  Zoran Imširović.

Niz vrhunskih koncerata sa slobodnim ulazom svakako predstavljaju i jedinstven poklon i privilegiju  Vranjancima,  a gostoprimstvo i boemski šarm grada u letnjim večerima su idealna kulisa za uživanje u muzici i druženje sa gostima festivala.

Neizmerno hvala i vranjskoj publici koja je s najvećom pažnjom propratila prošlogodišnji festival! Unapred se radujemo brojnim posetiocima i nezaboravnim trenucima u predivnoj sali Doma vojske – dodaje Imširović.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković smatra da “ova svetkovina klasične muzike donosi merak i sevdah u novoj formi”.

Interpretacije učesnika iz svih delova sveta, otvorile su prozor ka prvorazrednom izvođačkom i stvaralačkom opusu, a Vranje kao multikulturalna zajednica prepoznaje sve lepote raznovrsnosti koje zna da poštuje i ceni. Zbog toga “Piano summer”, zauzima značajno mesto na turističkoj mapi Grada – kaže Milenković.

Festival će se i ove godine održati u Domu vojske. Zanimljivo je da svake godine raste broj posetilaca koncerata, pa je tako ovaj festival prošle godine pratilo preko 7000 ljudi.

Program festivala možete videti ovde.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika