10 C
Vranje
nedelja, 25 septembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaVranje po peti put domaćin Piano Summer festivala

Vranje po peti put domaćin Piano Summer festivala

Najveći  festival klasične muzike u Srbiji, Piano Summer fest, biće održan i ove godine, peti put za redom u Vranju od 1 .do 6. avgusta. Na festivalu će biti obeležen muzički jubilej 100 godina od smrti najznačajnijeg predstavnika impresionizma u muzici, velikog francuskog kompozitora, Kloda Debisija.

Uz moto ovogodišnjeg festivala “šta je video zapadni vetar…”, želimo da publiku u Vranju povedemo na svojevrsno muzičko putovanje. Tako će ljubitelji muzike imati priliku da uz svakodnevne koncerte i kroz niz predavanja posvećenim Klodu Debisiju, bolje upoznaju stvaralački opus ovog kompozitora – kaže umetnički direktor festivala pijanista  Zoran Imširović.

Niz vrhunskih koncerata sa slobodnim ulazom svakako predstavljaju i jedinstven poklon i privilegiju  Vranjancima,  a gostoprimstvo i boemski šarm grada u letnjim večerima su idealna kulisa za uživanje u muzici i druženje sa gostima festivala.

Neizmerno hvala i vranjskoj publici koja je s najvećom pažnjom propratila prošlogodišnji festival! Unapred se radujemo brojnim posetiocima i nezaboravnim trenucima u predivnoj sali Doma vojske – dodaje Imširović.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković smatra da “ova svetkovina klasične muzike donosi merak i sevdah u novoj formi”.

Interpretacije učesnika iz svih delova sveta, otvorile su prozor ka prvorazrednom izvođačkom i stvaralačkom opusu, a Vranje kao multikulturalna zajednica prepoznaje sve lepote raznovrsnosti koje zna da poštuje i ceni. Zbog toga “Piano summer”, zauzima značajno mesto na turističkoj mapi Grada – kaže Milenković.

Festival će se i ove godine održati u Domu vojske. Zanimljivo je da svake godine raste broj posetilaca koncerata, pa je tako ovaj festival prošle godine pratilo preko 7000 ljudi.

Program festivala možete videti ovde.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu