18.8 C
Vranje
petak, 20 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaInternacionalna likovna kolonija u Vranju

Internacionalna likovna kolonija u Vranju

Sedmoro likovnih umetnika inspiraciju za svoja dela ovih dana pronalazi u Vranju. Oni su učesnici 17. po redu Internacionalne Likovne kolonije, koji organizuje Narodni univerzitet iz Vranja. Obilaze grad i okolinu, a stvaraju u Likovnoj radionici koja je pretvorena u celodnevni atelje otvorenog tipa kao i dvorištu Narodnog univerziteta.

Ovo nije tematska kolonija, pa umetnici iz Makedonije, Bugarske, Češke, Slovenije , Republike Srpske, Niša i Vranja, stvaraju po ličnoj želji  trenutnoj inspiricaji – kaže slikar Goran Stanković iz organizacionog tima ovogodišnje kolonije.

Prema njegovim rečima umetnici će stvarati do nedelje, kada se ovogodišnja kolonija završava, a deo nastalih dela ostaće u legatu grada.

Umetnici će darovati po dve slike gradu, ali i po jednu Narodnom univerzitetu koji će kasnije organizovati aukcijsku prodaju slika u humanitarne svrhe.

Mlada slikarka iz Vranja Milica Jović kaže da joj je pravo zadovoljstvo što je ove godine učesnik u koloniji, ali na neki način i domaćin.

Trudim se da kolegama pokažem sve lepote našeg grada. Ja sam bila polaznica Likovne radionice, pa mi je stvaranje u ovom ambijentu neka vrsta povratka u prošlost – kaže Milica.

Ljubitelji likovne umetnosti biće u prilici da dela nastala na  Likovnj koloniji vide na izložbi 7. septembra ove godine.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Zapalio se automobil na parkingu kod Doma zdravlja

Na parkingu kod Doma zdravlja zapalio se automobil. Ekipe vatrogasaca su brzo stigle na lice mesta i sprečile širenje požara. Za sada nema informacija o...