16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaPolitikaIZBORI 2022Bujanovac najzanimljiviji posmatračima

Bujanovac najzanimljiviji posmatračima

Današnje  parlamentarne i predsedničke izbore u Pčinjskom okrugu pratiće OEBS, CeSID i CRTA, sve tri organizacije angažovane u Srbiji za posmatranje izbora i izbornog procesa.
Najstarija domaća organizacija za praćenje izbornog procesa CeSID će imati najbrojniju misiju u našem okrugu.

Najviše posmatrača biće raspoređeno u Bujanovcu, čak na devet biračkih mesta, četiri u samom gradu i pet u okolnim mestima, rekla nam je koordinatorka CeSID Slađana Komatina.

Prema njenim rečima posmatrači će biti raspoređeni i u ostalim većim mestima Pčinjskog okruga. U Vranju i Preševu će izbore posmatrati na četiri biračka mesta, u Surdulici na dva, dok će Vladičin Han, Trgovište i Bosilegrad imati CeSID-ove posmatrače na po jednom biračkom mestu. Na osnovu ovog broja posmatrača CeSID će dobiti reprezentativni uzorak rezultata izbora.

Na sličan način radiće i u organizaciji CRTA koja je poslednjih sedmica bila veoma angažovana na pozivanje birača da sutra iskoriste svoje pravo. Ipak, saopštili su nam da zbog izbegavanja bilo kakve zabune prilikom saopštavanja rezultata ne žele da saopštavaju koliko posmatrača će biti po gradovima. Za celu Srbiju su angažovali 3000 posmatrača i „pokriće“ 950 biračkih mesta 450 u Beogradu i 500 u ostatku Srbije što će dati reprezentativni uzorak za celu državu.

OEBS će u svakoj od pet opština na jugu Srbije imati po jedan dvočlani tim, dok će čitav proces pratiti i OEBS-ov dugoročni tim zadužen još i za Jablanički okrug.

Bratislav Čukić

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču