14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaPolitikaIZBORI 2022PSG: Da li smo na pomolu afere “Vranjski Belivuk?”

PSG: Da li smo na pomolu afere “Vranjski Belivuk?”

Pokret slobodnih građana (PSG) dostavio je našoj redakciji saopštenje za javnost u kome govori o nedavnom hapšenju grupe Vranjanaca. Oni postavljaju niz pitanja o ttome ko su uhapšeni Vranjanci i dovode ih u vezu sa političkom strankom.

Saopštenje prenosimo u celini, onako kako je dostavljeno našoj redakciji:

U sredu 16. marta lokalni mediji su izvestili o hapšenju organizovane kriminalne grupe sa područja našeg grada, osumnjičene da se bavila ilegalnim prevozom migranata kroz teritoriju naše države. Poštujući novinarski kodeks, objavlјeni su samo inicijali trojice Vranjanaca pripadnika ove organizovane kriminalne grupe (od kojih je jedan označen kao organizator iste) ali Vranje ne bi bilo Vranje kada se ne bi sve saznalo za manje od 24 časa! Zbog informacija koje kruže Vranjem, zbog uznemirenja i ozlojeđenosti građana, dužni smo da institucijama, lokalnoj vlasti ali i lokalnim političkim činiocima, postavimo sledeća pitanja:

  1. Da li su sva trojica uhapšenih istaknuti članovi jedne velike stranke, koja je na vlasti kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou?
  1. Da li je jedan od uhapšenih, A. V. sa podeblјim dosijeom i kolekcijom prijava ali i osuda, zapošlјen u jednom od lokalnih javnih preduzeća? Da li je u trentuku zapošlјavanja u javnom preduzeću i dalјe bio na izdržavanju kazne kućnog zatvora, popularno rečeno “sa nanogicom”? Da li mu je direktor ovog javnog preduzeća omogućavao da u toku radnog vremena obavlјa kriminalne delatnosti, dok mu je uredno upisavano prisustvo na radnom mestu?
  1. Da li su dvojica od trojice uhapšenih A. V. i R. P. 14. marta obezbeđivali predizborni miting predsednika SNS u Vranju, kojom prilikom su napali aktivistu nevladine organizacije “Kreni-promeni” i polomili mu mobilni telefon?
  1. Da li su prilikom upada policajci kod jednog od osumnjičenih pronašli spisak sa imenima dužnika i da li je tačno da se na tom spisku nalaze imena više lokalnih funkcionera?
  1. Da li se sada celokupna krivica pokušava svaliti na jednog od članova grupe, označavanjem njega kao organizatora, dok su pravi organizatori, nalogodavci i lјudi koji su vodili celokupan posao i dalјe na slobodi? Da li su stvarni organizatori, inspiratori i pokrovitelјi ove kriminalne grupe, i dalјe na slobodi, takođe istaknuti članovi i funkcioneri jedne velike i vladajuće stranke?

Nećemo dozvoliti da u predizbornom periodu ova kriminalna vlast glumi borbu protiv kriminala, objavlјuje čak i dramatične snimke hapšenja kriminalaca, ne objavlјujući, pri tom, da se radi o njihovim stranačkim kolegama! Nećemo dozvoliti da najbolјi i najškolovaniji Vranjanci i Vranjanke beže glavom bez obzira, dok se okoreli kriminalci nagrađuju radnim mestima u javnom sektoru, gde uredno primaju plate iz džepova svih građana, kako ne bi ni dolazili na posao, već da bi se bavili stranačkim i kriminalnim radnjama!

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču