Lideri Narodne stranke dobili poziv iz tužilaštva zbog sumnje da su sprečavali održavanje glasanja

126

Predsednik i podpredsednik gradskog odbora Narodne stranke Đorđe Ristić i Dragan Pavlović održali su dana konferenciju za novinare, povodom poziva koje su kao osumnjičeni dobili iz Osnovnog javnog tužilaštva, u kome se navodi da se sumnjiče da su počinili krivično delo „sprečavanje održavanja glasanja“.

Ristić i Pavlović  kažu da su dobili pozive u sklopu predistražnog postupka koji je povelo Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Vranju.

Pokretanje predistražnog postupka protiv nas doživeli smo kao sraman čin političkog pritiska i progona zbog našeg opozicionog delovanja – rekao je predsednik  vranjskog NS-a Đorđe Ristić.

Ristić još smatra da je reč o klasičnoj zameni teza gde se žrtve predstavljaju kao nasilnici, a nasilnici kao žrtve.

Sve se to  radi sa ciljem našeg zastraživanja, odustanka od opoziocionog delovanja i kako bi smo odustali od vođenja postupka koji smo pokrenuli krivičnim prijavama protiv pravih nasilnika – kazao je Ristić.

Ristić je rekao da su njega i Pavlovića 4. novembra 2018. godine, ispred stranačkih prostorija u Ulici Kneza Miloša, „napala i brutalno pretukla četvorica aktivista vladajućeg SNS-a“, te da su oni 15. novembra podneli krivične prijave i od tada čekaju pokretanje postupka.

Dragan Pavlović je podsetio da bi sve bilo jednostavnije kada bi neko pregledao snimke sigurnosnih kamera iz susednog Narodnog univerziteta.

Podsećamo da su 4. novembra dvojica lidera vranjske Narodne stranke tvrdila da su napadnuta ispred svojih prostorija.