9.1 C
Vranje
sreda, 7 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaNarodna stranka: Pritisci na autoprevoznike

Narodna stranka: Pritisci na autoprevoznike

Povodom velikog protesta građana protiv režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, zakazanog za 13. april, Gradski odbor Narodne stranke u Vranju, saopštio je danas da su vranjski autoprevoznici izloženi pritisku zbog predstojećeg protesta opozicije u Beogradu.

Saopštenje prenosimo u celini:

Povodom velikog protesta građana protiv režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, zakazanog za 13. april u Beogradu, Gradski odbor Narodne stranke u Vranju ima obavezu da se oglasi i obavesti javnost o tome da su od strane režima građani Vranja onemogućeni da se samoorganizuju, te da u  sopstvenoj režiji organizovano odu na unapred zakazani protest.
Naime, u poslednjih nekoliko dana autoprevoznici iz Vranja izloženi su neverovatnim pritiscima od strane režima.
Vlasnicima autoprevozničkih firmi se preti raznoraznim inspekcijama, kao i da će biti izloženi vanrednim tehničkim pregledima svojih vozila, da će im tablice biti skinute sa vozila, te da će po svaku cenu biti isključeni iz saobraćaja ukoliko prihvate da toga dana voze građane na protest u Beogradu.
Međutim, pretnje i pritisci se tu ne završavaju, već se govori i o tome da može doći i do zatvaranja firmi istima.
Gradski odbor Narodne stranke u Vranju najoštrije osuđuje ovakav vid pritiska na autoprevoznike koji pošteno rade svoj posao, plaćaju porez državi, koja sa druge strane ne dozvoljava da isti zarade novac od kojeg žive.
Na kraju, Gradski odbor narodne stranke Vranje postavlja pitanje, da li ovakvi vidovi pritisaka, pretnji i ucena postoje u slobodnom i demokratski uređenom društvu ili su svojstveni režimu izrazite autokratije?

Narodna stranka Vranje

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana