8.3 C
Vranje
petak, 9 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoZa infrastrukturu Pčinjskog okruga 1,7 milijardi dinara

Za infrastrukturu Pčinjskog okruga 1,7 milijardi dinara

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je danas u Vranju da će Vlada Srbije i Putevi Srbije u Pčinjski okrug uložiti 1,7 milijardi dinara.

Ona je u Vranju  sa načelnikom Pčinjskog okruga, gradonačelnikom Vranja i predsednicima opština iz ovog kraja održala sastanak na temu razvoja putne i komunalne infrastrukture, stanogradnje, a bilo je reči i o ostalim temama iz resora Ministarstva.

Danas smo razgovarali kako o putnoj infrastrukturi, tako i o komunalnoj, pre svega o izgradnji kolektora, komunalne i vodovodne mreže. Za nas ne postoje male i velike opštine i danas smo razmatrali mogućnosti kako da svima pomognemo – rekla je Mihajlović

Prema njenim rečima na sastanku je bilo je reči i o stanogradnji, a uputila je i sve pohvale za Vranje, koje je prvo od svih gradova predložilo lokaciju i pripremilo sve neophodno za početak izgradnje stanova. Napomenula je i da Grad Vranje priprema još jednu lokaciju za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, istakao je da potpredsednica Mihajlović u Vranje uvek dolazi sa konkretnim projektima i rešenjima, te da je danas dogovorena realizacija važnih infrastrukturnih projekata.

Uredićemo prilaze gradu i sa severne i južne strane, kao i trotoare ka Vranjskoj Banji. Pored toga, dobićemo pomoć i u rekonstrukciji lokalnih ulica, između ostalog i Kosovske ulice, koja je za Vranje veoma važna jer povezuje industrijsku zonu sa centrom grada. Siguran sam da ćemo i ubuduće imati uspešnu saradnju – rekao je Milenković.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predsednici opština Vladičin Han, Surdulica, Preševo, Bujanovac, Bosilegrad, Vranjska Banja i Trgovište.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru