-4 C
Vranje
sreda, 19 januara, 2022
NaslovnaVestiDruštvoZa infrastrukturu Pčinjskog okruga 1,7 milijardi dinara

Za infrastrukturu Pčinjskog okruga 1,7 milijardi dinara

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je danas u Vranju da će Vlada Srbije i Putevi Srbije u Pčinjski okrug uložiti 1,7 milijardi dinara.

Ona je u Vranju  sa načelnikom Pčinjskog okruga, gradonačelnikom Vranja i predsednicima opština iz ovog kraja održala sastanak na temu razvoja putne i komunalne infrastrukture, stanogradnje, a bilo je reči i o ostalim temama iz resora Ministarstva.

Danas smo razgovarali kako o putnoj infrastrukturi, tako i o komunalnoj, pre svega o izgradnji kolektora, komunalne i vodovodne mreže. Za nas ne postoje male i velike opštine i danas smo razmatrali mogućnosti kako da svima pomognemo – rekla je Mihajlović

Prema njenim rečima na sastanku je bilo je reči i o stanogradnji, a uputila je i sve pohvale za Vranje, koje je prvo od svih gradova predložilo lokaciju i pripremilo sve neophodno za početak izgradnje stanova. Napomenula je i da Grad Vranje priprema još jednu lokaciju za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, istakao je da potpredsednica Mihajlović u Vranje uvek dolazi sa konkretnim projektima i rešenjima, te da je danas dogovorena realizacija važnih infrastrukturnih projekata.

Uredićemo prilaze gradu i sa severne i južne strane, kao i trotoare ka Vranjskoj Banji. Pored toga, dobićemo pomoć i u rekonstrukciji lokalnih ulica, između ostalog i Kosovske ulice, koja je za Vranje veoma važna jer povezuje industrijsku zonu sa centrom grada. Siguran sam da ćemo i ubuduće imati uspešnu saradnju – rekao je Milenković.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predsednici opština Vladičin Han, Surdulica, Preševo, Bujanovac, Bosilegrad, Vranjska Banja i Trgovište.

Buy Me A Coffee

Popularno

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

Kod sela Pavlovac na regionalnom putu, kod skretanja za selo Rataje kako javljaju čitaoci VOM -a desila se saobraćajna nezgoda kada je vozač Golf...

Zgrada Stare Hirurgije u novom ruhu