10 C
Vranje
nedelja, 25 septembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaNS: Krivične prijave protiv četiri napadača

NS: Krivične prijave protiv četiri napadača

Pravni zastupnik Narodne stranke (NS) advokat Đorđe Garčević iz advokatske kancelarije Borivoje Borović, podneo je danas u ime Narodne stranke krivične prijave protiv četiri lica, od kojih je dvojici poznat identitet, zbog napada na Đorđa Ristića predsednika gradskog odbora ove stranke u Vranju i podpredsednika Dragana Pavlovića.

Podneli smo krivične prijave protiv lica koja su 4. novembra izvršili nasilje prema oštećenima i tom prilikom im nanela povrede, kvalifikovane kao lake telesne povrede. Apelujemo na tužilaštvo i policiju da postupaju u skladu sa Ustavom i zakonom i vinovnike ovog događaja privedu pravdi – rekao je Garčević.

On je naglasio da se potreba za podnošenjem ove krivične prijave pojavila upravo zbog inertnosti nadležnih organa, prvenstveno ova primedba odnosi se na policiju.

Jedan od napadnutih Đorđe Ristić rekao je da je napad na njih samo još jedan dokaz da Srpska napredna stranka ne trpi kritiku.

Mi se nismo uplašili. Ova situacija nam je dala još jači podstrek da se borimo protiv ove nesposobne, bahate i nasilničke vlasti – rekao je Đorđević.

On je apelovao na Osnovno javno tužilaštvo da u cilju pravične istrage zatraži od Narodnog univerziteta snimke radi utvrđivanja činjeničnog stanja, jer su snimci oni koji su ključni za ovaj postupak.

Vladimir Dobrosavljević predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke napravio je osvrt na kako je rekao „medijsku fabriku laži“ u Srbiji.

Od krivaca hoće da napravi nevine žrtve, od onih koji su stradali i žrtve nasilja da njih prikaže kao krivce.

Narodna stranka svojim pristupom ovom događaju vrlo jasno pokazuje da neće dozvoliti, da njeni članovi budu izloženi nikakvom nasilju i teroru, kao što nećemo dozvoliti da građani Srbije budu žrtve. Jasno ćemo se suprostaviti svakoj vrsti pokušaja da se nad našim članovima, simpatizerima ili ljudima koji nemaju veze sa ovakvim režimom vrši bilo kakav teror. Na svaku vrstu ovakvog napada znaćemo da pružimo adekvatan odgovor – rekao je Dobrosavljević.

U obraćanju novinarima ispred Tužilaštva danas je rečeno da uprkos najavama nije podneta ni jedna krivična prijava protiv napadača.

Podsećamo da je Narodna stranka optužila članove Srpske napredne stranke da su u Vranju fizički nasrnuli na funkcionere Gradskog odbora te partije Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića. SNS se ovim povodom nije oglašavao. Iz Gradske uprave Vranja izdato je saopštenje za javnost u kome se kaže da su predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i odbornik NS Dragan Pavlović napali  predsednika i članove biračkog odbora.

Policija se oglasila par dana kasnije saopštenjem u kome su rekli da rade na slučaju.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu