NS: Tri predstavnika u glavnom odboru

80

Gradski odbor Narodne stranke u Vranju imaće ubuduće tri predstavnika u glavnom odboru ove stranke. Pored predsednika Gradskog odbora Đorđa Ristića, koji je član Glavnog odbora NS po funkciji, na skupštini su za glavni odbor izabrana još dva delegata iz Vranja – potpredsednik Gradskog odbora i odbornik u gradskoj skupštini Dragan Pavlović i član Gradskog odbora Vranje Goran Trajković iz sela Rataje kod Vranja.

U nedelju  3. Novembra održana je druga redovna Skupština Narodne stranke u Beogradu, na kojoj je za  predsednika Narodne stranke, jednoglasnom odlukom svih prisutnih delegata, izabrane dosadašnji predsednik Vuk Jeremić, koji je bio jedini kandidat.

Za potpredsednike su izabrani Miroslav Aleksić, Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić, Zdravko Ponoš, Nikola Jovanović i Borislav Novaković.

Izabrano je i 70 članova Glavnog odbora, a za predsednika Izvršnog odbora izabran je Miroslav Aleksić.

Usvojena su i četiri programska dokumenta i to: program podizanja ekonomije kroz podsticaje privatnom preduzetništvu, program za snažan zaokret u poljoprivredi, program za obnovu srpske kulture i program za angažovanje srpske dijaspore.