6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaSRCE: Pogubna sportska politika gradskog rukovodstva

SRCE: Pogubna sportska politika gradskog rukovodstva

Inicijativni odbor pokreta “SRCE” Vranje, oglasio se jutros saopštenjem za javnost kojim kako kažu žele  da upoznaju svoje sugrađane sa pogubnom sportskom politikom koju vodi gradsko rukovodstvo na čelu sa  gradonačelnikom grada Vranja,  Slobodanom Milenkovićem Gonzijem i većnikom za sport i omladinu, Nenadom Đorđevićem Nešijem.

Saopštenje prenosimo u celini:

Osim što je ruinirao sve čega se dotakao,ovaj naprednjački dubl uspeo je i vranjski sport da baci na kolena. Njihove “sportske pobede” ogledaju se u:

 • uništenju fudbalskog kluba „Dinamo Vranje“, koji je po prvi put od svog osnivanja 1947. godine, istupio iz jednog zvaničnog takmičenja. Za samo tri godine uspeli su da od Super lige dovedu „Dinamo“ u petu, beton ligu Srbije.
 • uspehu da u Vranju, kao nigde u Srbiji, oforme pet fudbalskih klubova, koji se takmiče u poslednjem rangu. Pojedine opštine u Pčinjskom okrugu imaju superligaša i srpskoligaša, a grad Vranje ima pet klubova koji igraju sa klubovima iz okolnih sela. Svaka čast.
 • sportskom gašenju dugogodišnjeg zonaša, fudbalskog kluba „Vranjska Banja“, koji je pretendovao i na ulazak u Srpsku ligu.
 • uništenju košarkaškog kluba „Jug“, koji je osnovan 1973. godine.
 • stvaranju klime u kojoj, od njihovog dolaska na vlast 2016. godine, Vranje nema kategorisane sportiste (sportisti koji primaju nacionalnu stipendiju), a u 2016. Godini bilo ih je 5.
 • trenutnom učestvovanju, u nacionalnim ligama Srbije, samo 2 kluba, a u periodu od godine, pa do dolaska Milenkovića i Đorđevića na čelo grada, bilo ih je 8.
 • kršenju Zakona o sportu, kašnjenjem objavljivanja Konkursa za finansiranje sportskih organizacija, kao i kašnjenjem realizacije Programa dodele novca klubovima, dinamikom koju je jasno precizirao Zakon o sportu.
 • najavljivanju, svake godine, projekata za otvorene i zatvorene bazene (na početku ove godine po treći put) kod Sportske hale, građene izgleda nekakvom stelt tehnologijom, nevidljivom golom oku prosečnog Vranjanca.
 • podeli samo dela novca klubovima, od celokupnog godišnjeg budžeta za sport, dok ostatak ide za nekakvu sportsku infrastrukturu, koja je za obične ljude takođe nevidljiva (mogu bar zameniti parket u Sportskoj hali, koji nije menjan od izgradnje, 1989. godine).
 • degradiranju godinama stabilnog člana Druge lige Srbije ,,Ženskog odbojkaškog kluba Vranje“, i vraćanju u Drugu ligu „Istok“, rang regionalnog karaktera.
 • dodeljivanju novca podobnim klubovima u kojima su instalirali svoje ljude, ali nikako više od četrdesetak, od ukupno 71. kluba, jer su ostali nelojalni njima. Više od 300 naše dece iz tridesetak njima nelojalnih klubova je na ulici, prestalo da trenira i da se bavi sportom.

Dok naprednjački dubl, Milenković-Đorđević, uspešno trijumfuje u svakoj utakmici protiv vranjskog sporta, pritom kršeći sva pravila, spisak poraženih je sve duži, a sveukupni gubitnik smo mi, građani Vranja. Pokret SRCE  vam obećava, da ćete na narednim lokalnim izborima, vi, vranjski naprednjaci, biti gubitnici, jer naše Vranje samo vašim porazom može biti pobednik, a do tada sportski pozdrav.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru