NaslovnaVestiPolitikaSSP: Pet pitanja za direktorku Zdravstvenog centra

SSP: Pet pitanja za direktorku Zdravstvenog centra

Stranka slobode i pravde (SSP) oglasila se danas saopštenjem za javnost, a povodom dolaska specijalnog tima koji treba da utvrdi zbog čega u Vranju ne pada broj zaraženih. Oni su tim povodom u saopštenju postavili pet pitanja direktorki Zdravstvenog centra dr Ljiljani Antić.

Saopštenje prenosimo u celini:

Kada vas iz Kriznog štaba Srbije okarakterišu kao grad u kome se nešto dešava što ne sme, zatim šalju specijalnu zdravstvenu ekipu koja treba da istraži šta je to što ne štima, onda briga građana Vranja ne može izostati. Odsek za zdravstvo GO SSP Vranje, postavlja pitanja direktorki Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljani Antić kao i Kriznom štabu grada Vranja na čelu sa gradonačelnikom Milenkovićem koji je, ako nas sećanje ne vara, takođe lekar:
1.Da li je istina da ste kontrolu organizacije procesa vakcinacije poverili ljudima koji nisu zdravstveni radnici i nemaju nikakve dodirne tačke sa zdravstvom ?

2.Da li je istina da se u kovid bolnicama (odeljenjima) ne poštuje ni minimum epidemioloških mera, da li su dozvoljene posete pacijentima koji su hospitalizovani u crvenoj zoni?

3.Da li ste u Opštoj bolnici koja nije deo kovid sistema napravili, blago rečeno “ sabirni centar“ kao u knjizi Dušana Kovačevića, jer ste tri hirurške grane medicine, tri hirurška odeljenja, odeljenje ortopedije, urologije i oftalmologije izmestili u hirurški blok u totalno prostorno neuslovnim uslovima gde se pravila koja moraju biti ispoštivana i u pogledu prostora i u pogledu opreme krse , čime ugrožavate zdravlje ležećih pacijenata na tim odeljenjima i onemogućavate pružanje adekvatne zdravstvene usluge ambulantnim pacijentima?

4.Da li ste premeštanjem gore pomenutih odeljenja ugrozili i zdravstvenu bezbednost pacijenata na ginekologiji, otorinolaringologiji kao i hirurgiji jer se usled neadekvatne prostorne organizacije mešaju patologije pacijenata i time ponovo ugrožava njihovo zdravlje?

5.Da li je rekonstrukcija bolnice zaista prioritet kada je epidemioloska situacija u gradu i više nego alarmantna?

U celom ovom zdravstvenom haosu nimalo nije lako ni zaposlenima u zdravstvu pa se takođe nameće pitanje, da li ste svojim postupcima i načinom na koji vodite zdravstvo u ovom gradu otežali rad svim medicinskim i nemedicinskim radnicima koji rade u zdravstvenom centru, koji daju sve od sebe da se u neuslovnim uslovima izbore za svaki ugroženi život i zdravlje naših sugrađana? Odsek za zdravstvo SSP Vranje konstatuje da je zbog nesposbnog i nestručnog vođenja zdravstva u toke ove pandemije, grad Vranje u celosti postao crvena zona , zbog toga predlažemo strogu kontrolu crvene kovid zone, čime ce se sprečiti raznošenje kovid infekcije van zdravstvene ustanove pa će i održavanje higijene u takvim kontrolisanim bolničkim uslovima biti lakše. Predlažemo bolju organizaciju ne kovid bolnice gde se racionalno mora rasporediti prostor svim odeljenjima.
Predlažemo da se proces vakcinacije strogo kontroliše, da se ne dozvoljava da redari i ljudi koji prave trijažu pacijenata budu nemedicinsko osoblje. Na kraju podvlačimo da je svima nama prioritet da se u ovoj borbi protiv kovid infekcije izborimo za svaki ljudski život.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...