13.2 C
Vranje
sreda, 18 maja, 2022
NaslovnaVestiPolitikaSSP: U Vranju problemi u Rudnoj Glavi nova fabrika

SSP: U Vranju problemi u Rudnoj Glavi nova fabrika

U najnovijem saopštenju Stranke slobode i pravde, gradskog odbora iz Vranja izneto je da se u kompanija Jumko iz Vranja bori sa finsijskim problemima, dok se istovremeno iu Rudnoj Glavi otvara novi pogon.
Saopštenje prenosimo u celini:
Kompanija Jumko u predstečajnom postupku , odnosno, Unapred pripremljenom planu reorganizacije, u martu mesecu  organizuje potpisivanje zaposlenih za socijalni program i  broj zaposlenih u Jumku smanjuje  sa 1000 na 700 zbog nedostatka posla i ogromnih dugova koji su prešli  tri milijarde dinara. U junu mesecu Jumko je otvorio novu fabriku i zaposlio 80 ljudi. Kako je to moguće? Jednostavno.  Fabrika je otvorena u Rudnoj Glavi jer je tako obećao Aleksandar  Vučić kada se u istoimenoj Glavi vakcinisao. Odlučio čovek kako da potroši novac građana Srbije, nikoga nije pitao, konsultovao. Finansijski analitičari strahuju da će ovo otvaranje nove fabrike u Rudnoj Glavi, kompaniji Jumko, samo jače zategnuti omču koju kompanija već ima oko vrata. Rudna Glava dobila fabriku a koja glava je smislila da u Vranju otpusti 300 ljudi, to ne znamo .Mozemo samo da nagađamo. Ali ono što znamo je da je u Vranju 300 porodica ostalo bez jedne plate. Plate koja je bila bedna, koja je kasnila, čiji se deo često isplaćivao kroz robu….Ali je ipak bila  plata. Posle ovakvog postupka režima, svako ko u Vranju kaže da ne shvata da ćemo uz SNS kao grad nestati ne želi ili mu odgovara da ne vidi propadanje našeg grada.
Kao što su sa mušemama pokušali da prekriju oronulu i staru fasadu zgrade pored pozorišta „Bora Stanković“,  pa su se Potemkinova sela preselila i u Vranje, tako i sa ovim otvaranjem fabrike pokušavaju prekriti bedne zarade radnika, njihova neplaćena zdravstvena osiguranja, neplaćene prekovremene sate..
Ali narod sve vidi.
Bliži se kraj partije i bratije i ovi jadni politikanski pokušaji maskiranja čemera i jada u kome živimo  neće proći.
GO Stranke slobode i pravde Vranje

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...

Pronađen leš na pruzi u mestu Đelinci