16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiPolitikaZAVETNICI: Zgroženi smo vandalskim činom u hramu Svete Trojice

ZAVETNICI: Zgroženi smo vandalskim činom u hramu Svete Trojice

Srpska stranka Zavetnici je zgrožena vandalskim činom oštećenja ikonostasa i  dvadeset ikona u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju od strane nepoznatog počinioca ili više njih, navodi se u saopštenju dostavljenom našoj redakciji:

Kolika patološka mržnja može biti da se ovo kulturno i versko blago na ovakav bestijalan način oskrnavi,ošteti i uništi? U svemu plaši poruka koja se na ovaj način šalje nama pravoslavnim vernicima i sveštenstvu eparhije Vranjske da negde pored nas,u komšiluku žive spodobe kojima ništa nije sveto i koje su nasrnule na naše svetinje,a sutra možda i na nas!   Stoga zahtevamo od nadležnih organa,posebno od Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju,da najhitnije,uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Vranju,identifikuje,uhapsi i procesuira počinioca ili više njih i zatraži od Osnovnog suda u Vranju najstrože kažnjavanje,jer je ovaj bezumni čin izazvao ogromno uznemirenje svih građana u Vranjskom okrugu,a posebno pravoslavnih vernika.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču