3.2 C
Vranje
subota, 26 novembra, 2022
NaslovnaVestiHronikaVranjanka za "skidanje crne magije" platila preko 700 000 dinara

Vranjanka za „skidanje crne magije“ platila preko 700 000 dinara

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju potvrđeno je da se jedna Vranjanka našla na meti prevaranata  koji su je ucenjivali i uzeli joj preko 700 000 dinara, tako što su joj obećali “skidanje crne magije”.

Najpre su krivičnom prijavom bile obuhvaćene dve osobe iz sela Obrovac kod Bačke Palanke N.M. i N.V. oba  zbog krivičnog dela ucena  na štetu S.S. iz Vranja. Nakon saslušanja osumnjičenih i oštećene utvrđeno je da se radi o prevari  pa je dostavlјena dopuna prijave protiv N.A. i N.S. takođe iz Obrovca.

Okrivlјenima se stavlјa na teret da su oštećenu doveli u zabludu tako što su u jednim specijalizovanim novinama postavili oglas da pružaju pomoć lјudima da otklanjaju crnu magiju, da članovi njene porodice nose prokletstvo od dede i pradede, da joj predstoji teška sudbina i da moraju da urade nešto kako oštećenoj ne bi umrlo dete i da će oni otkloniti prokletstvo, čime su naveli oštećenu da u više navrata uplati okrivlјenima putem post neta ukupan novčani iznos od 750.300,00 dinara.

Milica Petković, javni tužilac objašnjava da je zaklјučen je sporazum o priznanju krivičnog dela sa svim okrivlјenima i dogovorene krivične sankcije sa N.M., N.V., N.A., kazna zatvora u trajanju od po 6 meseci koju će izdržavati u prostorijama u kojima stanuje i novčana kazna u iznosu od po 50.000,00 dinara, a sa  N.S. Kazna zatvora u trajanju od godinu dana koju će izdržavati u prostorijama u kojima stanuje i novčana kazna u iznosu od 50.000,00 dinara.

Svi okrivlјeni su obavezani da oštećenoj  solidarno naknade pričinjenu štetu u iznosu od 750.300,00 dinara u roku od 3 meseca po pravnosnažnosti presude.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga