10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaCMTDOVRANJANCI NE ODUSTAJU OD HUMANOSTI: Za Tijanu prikupljeno 143.360 dinara

VRANJANCI NE ODUSTAJU OD HUMANOSTI: Za Tijanu prikupljeno 143.360 dinara

Neformalna grupa Ženski solidarni front, koja funkcioniše u okviru Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, oglasila se saopštenjem za javnost u vezi akcije koja je održana u subotu u prepodnevnim satima u centru grada.

Saopštenje prenosimo u celini:

Zadovoljstvo nam je da sa Vama podelimo informacije u vezi juče održane akcije. Ženski solidarni front na inicijativu naše članice Marije Dodić, koja je i koordinirala akcijom, organizovao je mini sajam knjiga koji se odvijao na dva fronta. Najpre je upućen apel svima da doniraju bar po jedan naslov, a zatim su se ti naslovi našli na štandovima ispred Robne kuće. Mini sajam knjiga imao je za cilj prikupljanje sredstava za lečenje naše sugrađanke Tijane Stojiljnović iz Vranja, koju čeka put za Rusiju gde će se najsavremenijom terapijom boriti sa multiplaslerozom.

Na sajmu je od prodaje knjiga prikupljeno 143.360 dinara, ne računajući SMS poruke koje su mnogi naši sugrađani koji nisu bili u prilici da prisustvuju sajmu poslali na broj Fondacije Budi human, čiji je Tijana korisnik.

Članice ženskog solidarnog fronta zahvaljuju se najpre Mariji Dodić čija nas je energija pokrenula, zatim piscima iz Vranja Branki Marković, Dušanu Aritonoviću i Stevanu Miloševiću koji su na štandovima prodavali i potpisivali svoje knjige.

Eparhija Vranjska je pružila tehničku podršku i učestvovala donacijom knjiga, kao i naši prijatelji iz Društva onkoloških pacijenata u Vranju.  Prijatno nas je iznenadio broj novih naslova koje su na našu adresu stigli iz izdavačke kuće „Samizdat“ , kao i gest pisca i muzičara Marčela koga je kontaktirala članica Fronta i koji je donirao potpisane diskove.

Neizbežno je reći hvala našim herojima u kopačkama, fudbalerima iz kluba „Prestiž“ koji su bili predvođeni trenerom Jocom Ristićem.

Pojedinačno bi smo mogli u nedogled da se zahvaljujemo svakome ko je juče bio uz nas, a samim tim i uz Tijanu. Vranje je još jednom pokazalo jedinstvo i empatiju.

Ženski solidarni front pripremiće do kraja godine još jedan sajam, malo drugačijeg koncepta kako bi se što pre prikupio novac za Tijanu.

Ženski solidarni front

Podsećamo da je u okviru izložbe karikatura Radomana Irića u vinariji Aleksić, prikupljen simboličan iznos koji je takođe uplaćen na račun za lečenje Tijane.

Izložba karikatura u finalu akcije „Sevap je merak“

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru