18.8 C
Vranje
petak, 20 maja, 2022
NaslovnaMigracijeIzložba fotografija i druženje sa migrantima

Izložba fotografija i druženje sa migrantima

U subotu 30.juna, u prepodnevnim satima, na šetalištu u centru Vranja biće upriličena izložba fotografija migrantske krize na jugu Srbije, kao i druženje migranata iz Prihvatnih centara sa lokalnim stanovništvom

Iako već mesecima, pojedini čak duže i od godinu dana, žive jedni pored drugih, izbeglice sa Bliskog istoka i srednje Azije žive u blizini više srpskih gradova bez pravog kontakta sa lokalnom zajednicom.

 Iako su persijska kultura, koja je mahom zastupljena u prihvatnim centrima, i srpska kultura sada udaljene, u prošlosti su se često preplitale te je sada prava prilika da se jos bolje upoznaju. Sigurno je da razlika ima, ali stanovnici srpskih gradova bice sigurno izenađeni koliko ima i sličnosti – poručuju organizatori.

 

Ovaj projekat realizuje NVO RAS (Refugee aid Serbia), osim u Vranju ovih dana isti događaji biće organizovani u Bujanovcu, Preševu i Pirotu.

Buy Me A Coffee

Popularno

MILICA RADULOVIĆ U MEDIJSKOM SKLONIŠTU: Dobar preduzetnik može da bude svako...

Milica Radulović, izvršna koordinatorka u Udruženju privrednika koja radi na projektu „Srbija inovira“,na Festivalu demokratije koji je izazvao veliko interesovanje mladih privrednika okupljenih u...