10 C
Vranje
nedelja, 25 septembra, 2022
NaslovnaMigracijeIzložba fotografija i druženje sa migrantima

Izložba fotografija i druženje sa migrantima

U subotu 30.juna, u prepodnevnim satima, na šetalištu u centru Vranja biće upriličena izložba fotografija migrantske krize na jugu Srbije, kao i druženje migranata iz Prihvatnih centara sa lokalnim stanovništvom

Iako već mesecima, pojedini čak duže i od godinu dana, žive jedni pored drugih, izbeglice sa Bliskog istoka i srednje Azije žive u blizini više srpskih gradova bez pravog kontakta sa lokalnom zajednicom.

 Iako su persijska kultura, koja je mahom zastupljena u prihvatnim centrima, i srpska kultura sada udaljene, u prošlosti su se često preplitale te je sada prava prilika da se jos bolje upoznaju. Sigurno je da razlika ima, ali stanovnici srpskih gradova bice sigurno izenađeni koliko ima i sličnosti – poručuju organizatori.

 

Ovaj projekat realizuje NVO RAS (Refugee aid Serbia), osim u Vranju ovih dana isti događaji biće organizovani u Bujanovcu, Preševu i Pirotu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu