19.9 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaReč po rečDa li bi prošao šamar, čisto tehnički?

Da li bi prošao šamar, čisto tehnički?

Da li bi tehnički prošao šamar da vam ga lupimo naopako svima od 250 koliko vas u Skupštini ima?
U Skupštini Srbije je 250 likova koji donose zakone koji se tiču života svih nas. Ti takvi stvorovi daju institucionalnu potvrdu raznim glupostima. E jedna od takvih „genijalnih“ odluka tiče se tehničkih pregleda vozila, po kojoj za desetak dana primene, 80 odsto automobila nije prošlo.
U prevodu, sirotinja sa jugićima i vozilima koja su malo mlađa od svojih vozača neće moći da registruje svoje četvorotočkaše.  Još preciznije rečeno, uglavnom sirotinja iz unutrašnjosti Srbije koja nema gradski prevoz ili prevoz do planinskih sela, kojoj su ti „jugić“ bili jedini spas za odlazak na posao, u njive, kod starih roditelja, lekara i slično.
Pošto većini nas automobili neće proći tehnički pregled, pitam onako, čisto tehnički, da vam svako od nas lupi šamar naopako, da li je tehnički, udarac ispravan? Pomenuti stvorovi zaseli u skupštinske fotelje onih  pomenutih 250, voze najnovije automobile.
Za to vreme, u Evropi prodaja auta pala je za 60 odsto. Da li oni stvarno misle da mi možemo da uzmemo kredite za takva kola i da će nam uvaliti, što stara, što nova auta, kao otvorenom tržištu, uz to uvlačeći nas u nove dugove? Ne neće, jer će ovim, ionako težak život, učiniti još nepodnošljivijim. A Srbija ima dve opcije. Prva je da pomenute stvorove istera iz Skupštine i natera da usvoje drugačije zakone. Druga je da i dalje ćuti, ćuti, ćuti…, dok jednog dana ne utihne sasvim.
E da, a pitanje za zakonodavce, da li su vam veći zagađivači pojedinačni automobili ili Rio Tinto, razne fabrike i slični „investitori“? Uz laku noć, tehnički radite nas kako vam se ćefne. Ne bi me iznenadilo da usvojite zakone, kao Turci onda kad su boravili ovde, pa tražite i pravo prve bračne noći, onako, tehnički samo.

Buy Me A Coffee

Popularno

MURAL KOJI JE PODELIO VRANJE: Ne sudi već čovek budi

Čini mi se godinama već slušam ideju veterana da Vranje dobije mural posvećen ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu. Čula sam sledeće komentare “Muka mi je...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači