10 C
Vranje
nedelja, 25 septembra, 2022
NaslovnaReč po reč#DaOviOduADaSeOniNeVrate

#DaOviOduADaSeOniNeVrate

#DaOviOduADaSeOniNeVrate na prvi pogled deluje kao nemoguća misija, politički slogan, demagogija i slično, ali sa druge strane u ovom hashtag -u stala je cela definicija višepartijskog sistema u nas Srba.

Nikada mi nismo izlazili na izbore da bi glasali ZA nekoga več PROTIV. Nikada mi nismo glasali ideju, glasali smo vođu. Posle svih mogućih kombinatorika čini mi se da se mi nismo nikada ni pitali.

Politička scena je postala toliko predvidiva, da je samo otvoreno pitanje ko će sa kim i zbog kog interesa i tako u krug. Nekadašnji klinci u strankama su sazreli i sada su lideri, pa imaju neke svoje klince….. Imam utisak da se češće promene dešavaju u kraljevskim porodicama gde se tu i tamo pojavi novo lice, čisto da razbije monotoniju, nego na ovdašnjoj političkoj sceni.

Cela ta uslovno rečeno prestonička politika, na lokalu izgleda još gore. U svakoj vlasti postoji neki mali Perica koji se u sve razume i koji je otelotvorenje svog beogradskog šefa, do te mere da u izjavama odabranim lokalnim medijima daje identične izjave kao njegov beogradski šef.

Znam da nisam ništa novo rekla, znam da sve ovo svi znate, ali ne mogu da se pomirim sa mržnjom koja se do te mere širi, samo ako kažeš svoje mišljenje. Jeste da je mišljenje kao dupe, svako ga ima, pa ona rečenica „čuva svoje dupe“ ima danas dublji smisao, jer mišljenja se sve češće čuvaju za sebe.

Ali,ljudi, ne treba kažnjavati one koji žele da izraze svoje mišljenje, kao što niko ne kažnjava one koji pokazuju svoje dupe.

Ako ja recimo kažem, meni se ne dopadaju ljudi koji vode grad, gomila „bezdupnih“ korisnika društvenih mreža, nazvaće me raznim pogrdnim imenima koji u prefiksu imaju „žuta“ ili „crvena“, zavisi koliko su politički pismeni.

Ako pokušam da kažem da nisam bila oduševljena ni „crvenim“ ni „žutim“, ovi koji su otišli a opet bi da dođu, optužiće me da šurujem sa sadašnjima.

A? Kakva sapunica!

Suština svega je da nije dozvoljeno izraziti nezadovoljstvo, a ne biti kažnjen za to. U svetlu prvog, prošlog petka održanog, skupa nezadovoljstva u Vranju, moram da primetim da je malo onih koji su spemni da izvedu svoje dupe kako bi izrazili svoje mišljenje. Ne osuđujem, samo konstatujem. Svako ima neki svoj razlog i svako bira svoj put.

Hoću da samo da naglasim ovima što odlaze i onima koji dolaze, pa sve i da su isti u pitanju, nije sve politika ima nešto i u večernjoj porodičnoj šetnji.

Mislite o tome ….

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu