10 C
Vranje
nedelja, 25 septembra, 2022
NaslovnaReč po rečRampa za gluposti

Rampa za gluposti

Vest o užasnoj saobraćajnoj nesreći u Nišu zatekla me je u krevetu, em godišnji odmor, em tradicionalni prednovogodišnji virus.

Gledala sam na TV -u izveštaje kolega koje poznajem i koje ne poznajem, koliko god njihovi izveštaji bili profesionalni, osetilo se da ih je prizor potresao, čulo se kako im glas podrhtava. U toplini svog doma razmišljala sam o njima, kao mojima, ali i o ljudima kojima su stradali najbliži. Nekako su me ti snimci koji su se vrteli iz minuta u minuta naterali da toga jutra mislim isključivo o ljudskom bolu, ni o čemu drugome.

Nizale su se loše vesti, broj mrtvih i povređenih je rastao …. na trenutak sam se setila  kako se posle dužeg vremena informišem putem televizije, a ne interneta i mahinalno krećem sa prestilavanjem društvenih mreža i portala.

Ne mogu vam rečima opisati kako sam se zgrozila nad svim onima koji na ovakvoj nesreći sakupljaju klikove i lajkove. Traže krivca u politici, sistemu, državi …..

Slažam se treba, ali ne u trenutku kada neko oplakuje svoje dete, ne na taj način, ne iz tih pobuda.

Dan kasnije agonija se nastavlja i neminovno se postavlja pitanje, kako je moguće da niko ne postavi rampu za ljudsku glupost.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu