13.1 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaRelax kutakPočele prijave za treći Vranjski polumaraton

Počele prijave za treći Vranjski polumaraton

Počele su pripreme za treći po redu „Vranjski polumaraton“ koji organizuju Atletski klub „Vranjski maratonci“ i  Sportska hala. Iako se polumaraton održava 30. juna organizatori već objavili brojne detalje koji prate organizaciju ovog velikog sportskog događaja, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka.

Staza trke biće kružna, gde je dužina kruga 10,5 kilometara sa manjim usponima, sa visinskom razlikom od 70 metara po jednom krugu, trčaće se dva kruga a treba pomenuti i da je staza sertifikovana.

U polumaratonu su određene: apsolutna kategorija – muška i ženska, starosna kategorija od 40 do 50 godina i kategorija preko 50 godina – muška i ženska, zatim najbrži Vranjanac i Vranjanka.

Na trci od 10 kilometara određene su apsolutne – muška i ženska kategorija.Trčaće se i štafeta 2 h 10 km: apsolutna kategorija – muška, ženska i miks.

U okviru manifestacije biće organizovana i ove godine sada već tradicionalno biće organizovana trka zadovoljstva, čiji će detalji biti naknadno saopšteni.

Za najbrže najbolje je pripremljen i bogat ovčani fond. U polumaratonu, najbrži trkač dobija 20.000 dinara, a biće nagrađena još četiri najbrža takmičara. Na trci od 10 kilometara biće nagrađena tri najbrža takmičara od kojih prvoplasirani dobija 12.000 dinara.

Kako najavljuju organizatori, za tri prvoplasirana takmičara u svim kategorijama obezbeđeni su pehari i diplome, a spremljena su i iznenađenja za sve učesnike, kao i pobednike u štafetnim trkama i trkama za najbržeg Vranjanca i Vranjanku.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...