NaslovnaVestiCOVID -19Osam novoobolelih u Vranju

Osam novoobolelih u Vranju

Prema podacima  Zavoda za javno zdravlje u Vranju, u ovom gradu registrovano je još osam novih slučajeva koronavirusa.

Obavljeno je 211 testiranja i od obrađenih uzoraka virus je potvrđen kod osam Vranjanaca, dok je u ostalim opštinama u Pčinjskom okrugu situacija stabilna i več danima unazad nema novih slučajeva.

Po ovoj statistici procenat zaraženih u odnosu na testirane je 3,79 procenata. Uglavnom je reč o nevakcinisanim osobama, a virus daje lakšu kliničku sliku. Inače, meću novoobolelima jedna osoba je uzrasta od 15 do 19 godina.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 33 pregleda, od čega je broj prvih pregleda 22. Uzorkovana je krv kod 24 pacijenta i sačinjeno je 10 RTG pluća. Urađeno je 25 antigenskih testova, od kojih je 7 pozitivnih na koronavirus. Dijagnostikovane su četiri bronhopneumonije.
U kovid bolnici hospitalizovana su tri pacijenta koji su pozitivni na koronavirus. Od toga dva pacijenta imaju bronhopneumoniju i na kiseoniku su. Na bolničko lečenje primljen je jedan pacijent. Otpusta nije bilo.

Buy Me A Coffee

Popularno

SMENE NA ORL: Dr Mladen Kostić umesto dr Marije Stefanović

Dr Mladen Kostić, specijalista otorinolaringologije, novi je načelnik na ovom odeljenju vranjske Bolnice potvrđeno je VOM-u. On je zamenio dr Mariju Stefanović, nakon brojnih primedbi...
Vranjska Banja

Vranjska Banja dobija petlju