NaslovnaVestiCOVID -19Počinje sa radom još jedna kovid ambulanta u Vranju

Počinje sa radom još jedna kovid ambulanta u Vranju

U cilјu rasterećenja rada u kovid ambulani u zgradi ATAD -a u Vranju nakon sastanka članova Kriznog štaba sa predstavnicima menadžmenta vranjskog Zdravstvenog centra  doneta je odluka da se pokrene rad u još jednoj kovid ambulanti u zgradi Infektivnog odeljenja, potvrdio je za VOM gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

U ovu ambulantu trebalo bi da se lekarima javljaju pacijenti kod kojih je prošlo 14 dana  od dijagnostifikovanog COVID -a i koji su se oporavili. S obzirom da se više ne radi retestiranje kod pacijenata sa lakšom kliničkom slikom oni ovde mogu obaviti nužne kontrolne preglede. Ambulanta će raditi u dve smene.

U toku je postavljanje šatora u dvorištu ATD – a, kako pacijenti ne bi čekali na kiši. Vojska nam je izašla u susret i bar time možemo učiniti da pacijent koji čekaju na dijagnostiku ne budu napolju. Dogovor o novoj ambulanti bi trebalo da dodatno rastereti rad prve kovid ambulante – pojašnjava gradonačelnik Milenković.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 375 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 204. Uzorkovana je krv kod 244 pacijenta i sačinjeno 199 RTG pluća. Takođe, urađena su 4 PCR, 4 brza testa, kao i 221 antigenska testa. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 58 pacijenata.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Na fasadi kuće u kojoj žive Romi osvanuo kukasti krst

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju