NaslovnaVestiCOVID -19Među korisnicima Prihvatilišta za stara lica nema obolelih od koronavirus

Među korisnicima Prihvatilišta za stara lica nema obolelih od koronavirus

U Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju situacija sa koronom se stabilizovala, tako da u ovom trenutku među korisnicima nema obolelih. Epidemiolozi vranjskog Zavoda za javno zdravlje kažu da je virus najverovatnije „doneo“ neko od zaposlenih, ali da su stroge mere prevencije koje su se sprovodile od početka pandemije učinile da sve prođe bez večih posledica.

Od početka pandemije, tačnije od 11.novemra kad je virus prvi put potvrđen kako kod korisnika tako i kod zaposlenih, testirani su svi korisnici i zaposleni, rađen je i kontrolni test, ukupan broj obolelih bio je 9 zaposlenih i 5 korisnika. Korisnici koji su lečeni u kovid bolnici, završili su lečenje, negativni su na testu i vraćeni u Prihvatilište – kaže Ivana Tasić direktorka Centra.

Što se zaposlenih tiče njih četvoro  je završilo lečenje i vratili su se na posao, a ostalih petoro je na kućnom  lecenju,  jer imaju lakšu kliničku sliku. Na posao će se vratiti kada budu imali negativan test.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju