NaslovnaVestiCOVID -19ZZJZ: Primetan porast broja obolelih u Bosilegradu

ZZJZ: Primetan porast broja obolelih u Bosilegradu

Najnoviji podaci vranjskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) pokazuju da je minulog dana, testirano 465 ljudi u Pčinjskom okrugu, a kod 187 osoba je virus potvrđen

U Vranju je ponovo najviše obolelih, konkretno je kod 85 osoba potvrđen koronavirus, dok je primetan porast broja obolelih u Bosilegradu koji je mesecima unazad beležio smao sporadične slučajeve, a sada je u jednom danu registrovani 24 obolelih.

Sledi Bujanovac sa 20 obolelih, 19 osoba je iz Surdulice, 18 iz Vladičinog Hana, 17 iz  Preševa  i 4 iz Trgovišta.

U kovid ambulanti u Vranju  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 357 pregleda, od kojih je 99 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 170 pacijenata i sačinjen 181 RTG pluća.
U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 167 pacijenata. Od tog broja 154 su pozitivna na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 85 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 17 pacijenata, a otpušteno 13. Trenutno je u kovid bolnicama svega 5 slobodnih postelja.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...