5.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoAleksandra Tošić na čelu Osnovnog suda

Aleksandra Tošić na čelu Osnovnog suda

Sudija Aleksandra Tošić imenovana je danas za vršioca dužnosti predsednika vranjskog Osnovnog suda, umesto dosadašnjeg Stojadina Stankovića koji se povukao sa ove funkcije. Nju je imenovala predsednica Višeg suda Dragana Ilić Marković.

Tošićeva će stupiti na tu funkciju u sredu 3. juna i mandat će joj trajati dok novi predsednik suda ne stupi na tu funkciju, a najduže 6 meseci.

 

PROFIL

Aleksandra Tošić Arsić rođena je 1974. godine u Vranju, potiče iz stare vranjske porodice, sa pravničkom tradicijom, jer joj je otac, sada pokojni Miomir Tošić, bio poznati vranjski advokat. Po završetku pravnog fakulteta bila je pripravnik u Osnovnom sudu u Vranju gde je radila na svim materijama, uključujući i sudsku upravu. Nakon položenog pravosudnog ispita primljena je za stručnog saradnika u Okružnom sudu i tu je ostala do izbora za sudiju Osnovnog suda u Vranju 2010. godine. Bila je portparol Osnovnog suda i predsednik krivičnog odeljenja. Njen ukupan rad je vrednovan ocenom „izuzetno uspešno obavlja sudijsku funkciju“. Udata je i majka dve devojčice.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener