-5.5 C
Vranje
subota, 22 januara, 2022
NaslovnaVestiDruštvoCO ŠAPRANCE: Popodnevno zaključavanje groblja način da se stane na put vandalizmu

CO ŠAPRANCE: Popodnevno zaključavanje groblja način da se stane na put vandalizmu

Nakon brojnih reakcija naših čitalaca, zbog odluke da se dve sporedne kapije na Šapranačkom groblju u Vranju zaključavaju posle 14 sati iz Crkvene opštine Šaprance, eparhije Vranjske, danas je u našu redakciju stiglo pojašnjenje.

Naime, kako nam je rečeno iza ove odluke stoji pokušaj da se reši dugogodišnji problem vandalizma na grobljima koji se ogleda u krađi cveća, pa i vrednijih stvari sa groblja, ali i bahatosti pojedinih ljudi iz komšiluka koji u dvorištu crkve bacaju razni otpad uključujući i kabasti.

Bezbroj prijava smo imali od strane zakupaca grobnih mesta. Šapranačko groblje je staro groblje i u donjem delu ispod kapela je otvoreno i to je deo koji je u nadležnosti „Komrada“.  U saradnji sa nadležnim organima kojima smo prijavljivali slučajeve krađa i vandalizma odlučili smo da u popodnevnim satima zaključavamo sporedne kapije, jer na glavnoj postoje kamere koje mogu evidentirati eventualne vandale. Nije nam namera da na bilo koji način otežamo pristup sugrađanima groblju, naprotiv smatramo da nam je svima u interesu da se krađe i vandalizam ne dešava, a ovo je pokušaj da se tome stane na put – kažu iz Crkvene opštine Šaprance.

Groblje je otvoreno stalno, ali u popodnevnim satima kada nema nadležnih čini se da se dešavaju krađe, uglavnom lopovi ulaze sa sporednih ulaza. Iz Crkvene opštine se izvinjavaju građanima kojima je možda na ovaj način malo otežan pristup grobnim mestima, ali mole za razumevanje jer je ovo način da se reši dugogodišnji problem.

Podsećamo da su se građani Vranja, obratili našoj redakciji revoltirani što se sporedne kapije zaključavaju u 14 sati.

APSURD: Ključ na dve kapije na centralnom gradskom groblju od 14 sati

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović