NaslovnaVestiDruštvoDr Mirjana Ilić Stošić jedina Vranjanka u grupi od oko 500 lekara...

Dr Mirjana Ilić Stošić jedina Vranjanka u grupi od oko 500 lekara koji traže smenu Kriznog štaba

Dr Mirjana Ilić Stošić, specijalista oftamologije iz Vranja jedini je lekar iz ovog kraja koja se pridružila  lekarima okupljenim u neformalnoj grupi „Ujedinjeni protiv kovida“ , koji su se podsećamo u otvorenom pismu Vladi Srbije i ostalim nadležnim institucijama ogradila se od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 i zatražila njegovu smenu, navodeći da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi.

Ona je na svom Facebook profilu objavila ovaj podatak i pozvala sve časne kolege da se pridruže inicijativi koja svakog trenutka broji sve više lekara iz Srbije koji stavljaju svoj potpis na ovaj zahtev.

Podsećamo da su i vranjski lekari u više navrata uglavnom po kuloarima iznosili svoja nezadovoljstva funkcionisanjem zdravstvenog sistema u vreme pandemije, ali do sada je jedino dr Mirjana Ilić Stošić svoje nezadovoljstvo istakla na ovakav način.

Potpisnici otvorenog pisma traže i da odgovornost za štetu preuzme Krizni štab u celini, kao i da se formira novi krizni štab koji bi činili eksperti sa dokazanim stručnim i moralnim kvalitetima, a da javnosti i novim članovima treba razjasniti uzroke neuspeha trenutnog saziva tog tela.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način

Dr Marina Džikić nova upravnica Doma zdravlja