6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoMINISTAR BRANKO RUŽIĆ: Podržaćemo izgradnju “Centra izvrsnosti”

MINISTAR BRANKO RUŽIĆ: Podržaćemo izgradnju “Centra izvrsnosti”

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je danas prilikom razgovora sa predstavnicima gradske uprave da će ovo ministarstvo pomoći oko realizacije projekta izgradnje „Centra izvrsnosti“, ističući da je od svih lokalnih samouprava koje rade na istom projektu, Vranje najviše napredovalo.

U „Centru izvrsnosti“ bi radili stručnjaci iz oblasti fizike, matematike, hemije i astronomije“. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je da je trenutno  u izradi projektno – tehnička dokumentacija. U ovom Centru planira se upošljavanje visokoobrazovanih  kadrova.

Ministar  Ružić je rekao da je dobro što pojedine škole u Vranju rade po sistemu dualnog obrazovanja i najavio formiranje Kancelarije za dualno obrazovanje Vlade RS. Nije izostalo ni obećanje  da će nadležno Ministarstvo pomoći u rekonstrukciji pojedinih škola na široj teritoriji Grada Vranja.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru