19.9 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiDruštvo"Mladi za mlade" u svojoj prvoj akciji očistili deo naselja Ledene stene

„Mladi za mlade“ u svojoj prvoj akciji očistili deo naselja Ledene stene

Neformalna organizacija Mladi za Mlade juče je završila svoju prvu akciju ,,Za Zeleno Vranje“ tokom koje su volonteri očistili  deo naselja Ledene stene u Vranju. U ovoj ekološkoj akciji učešće su uzeli Vranjanci svih uzrasta, pokrenuti  inicijativom mladih ljudi. Najstarija učesnica akcije ima 70 godina i kako nam je ispričala spremna je da pomaže i u nekoj od narednih akcija.

Mislim da je akcija prošla odlično. Veoma smo motivisani da nastavimo sa radom i nadamo se da će nam se pridružiti još više ljudi. Mislim da je šteta što više ljudi ne želi da se aktivira, barem što se tiče pomoći svojoj sredini kaže – Andrej Stojanović, organizator akcije.

Ljubica Pavlović učesnica akcije priča kako je za nju ovo je bilo jedno jako lepo altruističko iskustvo i kako kaže mogla bi svake nedelje svojim delovanjem pomagati da grad bude čistiji.

Ekološka svest u našem gradu gotovo da ne postoji, što smo mogli i da primetimo tokom čišćenja, tako da su akcije ovog tipa prekopotrebne kako bismo barem malo doprineli u očuvanju okoline u kojoj zivimo. Ceo projekat i sama akcija čišćenja su, po mom mišljenju, bili vrlo uspešni i radujem se da nastavimo sa ovakvim radom, nadam se, sa jos vecim odzivom i na više lokacija  – Selena Kostakiev, organizatorka.

Zbog loših vremenskih uslova na početku akcije odziv je bio nešto manji od očekivanog. Međutim to nije sprečilo ove uglavnom mlade ljude da se upute ka naselju Ledene stene i tamo za nešto više od dva i po sata volonterskog rada đubretom napune 20 kesa zapremine 120 litara  Nažalost tih oko 2.000 litara smeća nije sve, i neočišćena je ostala polovina naselja.


Među đubretom koje je pokupljeno bilo je najviše plastike i zaštitnih maski i rukavica, a pored toga pokupljeno je nebrojana količina kesa, limenki, odeće i obuće, i još puno toga.
Akciju su pomogli JKP Komrad i Bi Voda, a finansijski je pomogla neprofitna organizacija American Councils uz pomoć ambasade SAD.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

MURAL KOJI JE PODELIO VRANJE: Ne sudi već čovek budi

Čini mi se godinama već slušam ideju veterana da Vranje dobije mural posvećen ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu. Čula sam sledeće komentare “Muka mi je...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači