Najavljena pomoć Grada poplavljenim domaćinstvima

79

Predstavnici rukovodstva grada obišli su danas poplavljena domaćinstva i obećali pomoć  građanima u sanaciji posledica nedavnih poplava.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić u razgovoru sa građanima rekao je da će Grad pomoći u sanaciji objekata, kao i da će materijalna šteta biti nadoknađena, nakon izveštaja članova Komisije za procenu štete, koji su već na terenu.

Antić je u društvu načelnika Komunalne policije i Odeljenja za inspekcijske poslove Ivica Tašković i Boban Antanasijević, obišao porodice čija je imovina stradala prilikom nedavnog izlivanja Vranjske reke.

Predstavnici Zavoda za javno zdravlje izvršili su deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju u stambenim objektima u ulici Marije Kiri i Zlatiborskoj, a u toku je čišćenje kuća u Crnogorskoj i u ulici Đure Jakšića.

U čišćenju stambenih kuća i pomoćnih objekata učestvuju radnici Vodovoda i Komrada, a Crveni krst je ugroženima dostavio sušilice za izvlačenje vlage.

Procenjuje se da je tokom prošlonedeljnog poplavnog talasa Vranjske reke palo 50 litara kiše po metru kvadratnom, da je protok vode bio 25 – 30 metara kubnih u sekundi, kao i da se bujica kretala brzinom od 3-4 metara u sekundi, što je četiri puta brže od Južne Morave.