8.3 C
Vranje
petak, 9 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoNajavljena pomoć Grada poplavljenim domaćinstvima

Najavljena pomoć Grada poplavljenim domaćinstvima

Predstavnici rukovodstva grada obišli su danas poplavljena domaćinstva i obećali pomoć  građanima u sanaciji posledica nedavnih poplava.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić u razgovoru sa građanima rekao je da će Grad pomoći u sanaciji objekata, kao i da će materijalna šteta biti nadoknađena, nakon izveštaja članova Komisije za procenu štete, koji su već na terenu.

Antić je u društvu načelnika Komunalne policije i Odeljenja za inspekcijske poslove Ivica Tašković i Boban Antanasijević, obišao porodice čija je imovina stradala prilikom nedavnog izlivanja Vranjske reke.

Predstavnici Zavoda za javno zdravlje izvršili su deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju u stambenim objektima u ulici Marije Kiri i Zlatiborskoj, a u toku je čišćenje kuća u Crnogorskoj i u ulici Đure Jakšića.

U čišćenju stambenih kuća i pomoćnih objekata učestvuju radnici Vodovoda i Komrada, a Crveni krst je ugroženima dostavio sušilice za izvlačenje vlage.

Procenjuje se da je tokom prošlonedeljnog poplavnog talasa Vranjske reke palo 50 litara kiše po metru kvadratnom, da je protok vode bio 25 – 30 metara kubnih u sekundi, kao i da se bujica kretala brzinom od 3-4 metara u sekundi, što je četiri puta brže od Južne Morave.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana