Počinje rekonstrukcija gradskog parka

427

Radovi na rekonstrukciji gradskog parka počeli su danas. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković upoznao je novinare sa predstojećim radovima u prvoj fazi koja ćetrajati 120 dana.

Danas počinju radovi u okviru prve faze rekonstrukcije, čija je vrednost oko 43 miliona dinara bez PDV-a. Ovom prilikom zahvaljujemo se Ministarstvu trgovine i turizma i ministru Rasimu Ljajiću, jer ministarstvo učestvuje sa 30 miliona dinara u ovoj prvoj fazi rekonstrukciji našeg parka – rekao je Milenković.

Inače, ukupnaprojektovana vrednost obe faze radova je 120 miliona dinara, s tim što će nakon završetka prve faze park biti funkcionalan i upotrebljiv.

Tokom prve faze, pored izrade svih hidrotehničkih instalacija i električnih podzemnih radova, kao i popločavanje pešačkih staza unutar samog parka na površini od oko 7.000 metara kvadratnih, planirana je i izgradnja fontane i osnove muzičkog paviljona, letnje pozornice, postavljanje mobilijara, rekonstrukcija dečjeg igrališta i uređenje javne rasvete – pojasnio je Milenković.

Projektom je obuhvaćeno i uređenje centralnog platoa ispred spomenika Borisavu Stankoviću, kao i zelenih površina koja zauzimaju oko 65 posto prostora parka. 

Radove će izvoditi Društvo za transport ,,Euro lider“ d.o.o. Žbevac, sa podizvođačima. Nakon završetka prve faze radova sledi druga faza u kojoj su planirani radovi na izgradnji ogradnog zida sa pratećim kapijama i postavljanje video nadzora. 

Podsećamo da je u trenutku očekivanja rekonstrukcije park bio prilično zapušten, ako se izuzmu redovna čišćenja radnika „Komrada“, čak su se nedavno i dečje igračke i ljuljaške bile na meti vandala.