11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoPosao za 51 zdravstvenog radnika

Posao za 51 zdravstvenog radnika

51 zdravstveni radnik dobiće posao, zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je izdvojila novac i ove godine za njihovo angažovanje.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, direktor Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević i direktorka ZU „Apoteka Vranje“ Ivana Kostić, potpisali su Sporazum o saradnji pri pružanju zdravstvene i farmaceutske zaštite stanovništva u ruralnim područjima i perifernim naseljima grada Vranja, radi zaštite i sprečavanja širenja virusne infekcije Covid 19.

Prema rečima gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića lokalna samouprava u prethodnom periodu izdvojila 55 miliona dinara iz gradskog budžeta za unapređenje zdravstvene zaštite na teritoriji Grada Vranja.

Već četvrtu godinu zaredom realizujemo jedan od najznačajnijih projekata kada je u pitanju zaštita zdravlja naših sugrađana. Ove godine, izdvojićemo 11.182.000 dinara iz budžeta za angažovanje 51 zdravstvenog radnika. Uposlićemo šest lekara, od kojih dvoje stomatologa, 10 farmaceutskih tehničara, četiri stručna saradnika i 31 medicinskog i zubnog tehničara. Nema veće satisfakcije za mlade ljude od rada u svojoj struci – rekao je gradonačelnik  Milenković.

Direktor vranjskog Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević i direktorka Apoteke Ivana Kostić zahvalili su se  gradonačelniku na podršci, napominjući da je Sporazum veliki korak za mlade stručne ljude koji će postati deo zdravstvenog sistema u Vranju.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju