21.6 C
Vranje
četvrtak, 19 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPoznata imena dobitnika nagrade "Slađana Veljković"

Poznata imena dobitnika nagrade „Slađana Veljković“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) saopštio je danas odluku žirija o imenima ovogodišnjih dobitnika priznanja „Slađana Veljković“.

Priznanje za najbolju reportažu pripalo je novinaru Zoranu Šaponjiču iz dnevnog lista Kurir za reportažu: „RADOJE ŽIVI SAM KAO KURJAK NA NIČIJOJ ZEMLJI: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim“

Nagradu u kategoriji novinarski podvig dobila je Daliborka Alihodžić, novinarka Večernjih novosti, za reportažu „POČINJE NOVI ŽIVOT: Ivica iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana tri decenije posle punoletstva juče konačno dobio ličnu kartu“

Nagradu za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima ove godine dobila je Sanja Petrov urednica portala „Slobodna reč“.

Želim ovim putem da se zahvalim gospođama Ljubici Zdravković Džonov i Ljiljani Stojanović kao i predsedniku žirija gospodinu Momčilu Popoviću, na iscrpnoj analizi i razmeni mišljenja, kao i postignutim profesionalnim kompromisima uprkos izvesnim neslaganja. Sama činjenica da je naš žiri imao „najburnije zasedanje“  do sada govori u prilog kvalitetu reportaža koje su se ove godine našle u najužoj konkurenciji. Veliko hvala žiriju, učesnicima i svima onima koji pomažu da ime naše prerano preminule koleginice Slađane Veljković živi i podseća nas iz godine u godinu na visoke kriterijume koje nam je svima postavila – kaže Jelena Stojković predsednica upravnog odbora Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO).

Po prvi put ove godine grad Vranje je partner u ovoj priči i pomaže organizaciju dodele nagrade te im se organizatori zahvaljuju na podršci.

Zadovoljstvo nam je što Centar iza sebe ima partnere  u vidu privrednika koji daju svoj doprinos i nagrađuju pobednike konkursa. Prošle godine, naši prijatelji iz kompanije Alfa Plam pomogli su da dodelimo novčana priznanja dok je ove godine generalni sponzor „Knauf Insulation“ iz Surdulice. Nagrada podrazumeva i dizajniranu i ručno izrađenu statuu iza čijeg idejnog rešenja i izrade stoji Negovan Jovanović – kaže Jelena Stojković.

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost poziva sve medijske radnike da prisustvuju svečanosti dodele priznanja „Slađana Veljković“,  8. jula u 13 sati u velikoj Sali pozorišta „Bora Stanković“kada će biti uručena priznanja ovogodišnjim dobitnicima.

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...