13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaDruštvoPriča (o) ženiMirjana pobedila karcinom i svoju kreativnost pretočila u biznis

Mirjana pobedila karcinom i svoju kreativnost pretočila u biznis

Mirjana Nikolić je žena koju kroz život prati epitet da je „radnik“. Karijeru je započela kao bankarski službenik, radila je kao menadžer u Robnoj kući, oprobala se i u turizmu i nikada nije prezala od posla, posvećena suprugu i deci stalno u žurbi i sa osmehom na licu išla je kroz život.

Pre par godina, sumnjiva „kuglica“, vratila je iz Slovenije i ubrzo je dobila dijagnozu koja bi malte ne svaku ženu demoralisala. Mirjana je smogla snage, naoružala se strpljenjem i krenula u bitku protiv karcinoma.

Kroz period hemioterapija, mučnina i slabosti jedino je brinula za svoju majku i decu.Ona je njih hrabrila i krila od njih svoje trenutke slabosti. Rođena da pobeđuje, pobedila je.

Lagala bih kada bi rekla bilo je lako, nije lako biti ni prehlađen, ali sa druge strane ja sam na to gledala kao na još jedan izazov koji je život postavio ispred mene. Smogla sam snage, oslonila se na pozitivan stav koji me vodi kroz život i evo me, realizujem svoju novu biznis ideju i uživam u svakoj sekundi i svakoj sitnici koju život nosi – kaže Mirjana za VOM.

Mirjana je ranije izrađivala unikatni nakit, žene su se otimale oko neizbežnog modnog detalja, u međuvremenu odlučila je da se isproba u nečemu novom i za kratko vreme njeni unikatni modeli torbica postali su pravi hit.

Reč je o heklanim torbicama koje su trenutno hit  u celom svetu. Rade se od prirodnih materijala t-shirt traka, i drvenih stranica koje mi po želji izrađuju i štampaju, postavljene pamučnom postavom – pojašnjava Mirjana.

Ručice se ručno izrađuju i njihov izgled zavisi od kreativnosti. U ovom poslu kombinovanje tehnika, materijala i modela je neograničeno što Mirjanin istraživački duh ispunjava.


Ideja joj je da svaremenoj ženi ponudi proizvod koji je na neki način i njen lični pečat. O tome govori i izbor boja, materijala i poruka. Pristupačne cene i jdinstvenost su nešto što je poseban deo njene biznis ideje.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević