24.9 C
Vranje
subota, 1 oktobra, 2022
NaslovnaDruštvoPriča (o) ženiVredna donacija Ženskog solidarnog fronta Razvojnom savetovalištu Doma zdravlјa (Foto i video)

Vredna donacija Ženskog solidarnog fronta Razvojnom savetovalištu Doma zdravlјa (Foto i video)

Neformalna grupa Ženski solidarni front, dobitnik priznanja “Pokretači promena”, odlučila je da nagradu od 500 dolara usmeri za kupovinu potrebnih sredstava za Razvojno savetovalište Doma zdravlјa u Vranju. Danas je ta donacija i zvanično uručena na zadovoljstvo svih zaposlenih u ovom delu Dečjeg dispazera Doma zdravlja.

Razvojno savetovalište formirano je 1997. godine u Domu zdravlјa Vranje kada je i počelo sa radom sa dva logopeda, jednim surdoaudiologom, specijalnim pedagogom, oligofrenologom, psihologom, socijalnim radnikom, medicinskom sestrom.

Od samog osnivanja do danas, Razvojno savetovalište se nalazi na konstantnom putu usavršavanja – istakla je prva šefica Razvojnog savetovališta, sada načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece predškolskog uzrasta, dr Jadranka Ajanović.

 

Zamenica direktora Zdravstvenog Vranje dr Nataša Stojilјković naglasila je da je potrebna velika pažnja i izuzetna posvećenost pri radu potrebna deci, a ova donacija omogućuje da se deca stimulišu na kvalitetan način kako bi se uspešno prevazišle poteškoće u razvoju.

U Razvojnom savetovalištu trenutno je otvoreno 2800 zdravstvenih kartona. Iako je u grupi Ženski solidarni front koja sada već okuplјa oko 700 članova bilo više predloga, ipak je inicijativa da se na neki način unapredi zdravstvo i pomogne deci naišla na najveće odobravanje.

Veliku zahvalnost dugujemo Milici Anđelković Jovanović zahvalјujući kojoj je ova nagrada stigla u naš grad – poručuju iz Ženskog solidarnog fronta.

Podsećamo da je nagradu sredinom decembra u ime Ženskog solidarnog fronta primila upravo Milica Anđelković Jovanović. Vranjankama je nagrada dodelјena u kategoriji „Pohod na aktivizam“ – uspešne inicijative neformalnih grupa za ogranizovanje Humanitarnog bala za prikuplјanje sredstava za pomoć deci i porodicama koje su izgubile radno sposobnog člana usled pandemije Covida 19.

Godišnja nagrada za Pokretače promena dodelјuje se u okviru projekta „Aktivni građani – bolјe društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“, a koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Projekat realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Fondacijom BFPE za odgovorno društvo (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom Srbija (BIRN).

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane grada Vranja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

Miholjski susreti sela u Katunu