19.9 C
Vranje
ponedeljak, 8 avgusta, 2022
NaslovnaVestiDruštvoRadovi u vrtiću “Dečja radost” se privode kraju, deca se vraćaju u...

Radovi u vrtiću “Dečja radost” se privode kraju, deca se vraćaju u septembru

Radovi na rekonstrukciji vrtića “Dečja radost” u Vranju privode se kraju, a prema rečima zamenice gradonačelnika Vranja Zorice Jović, očekuje se da se mališani koji pohađaju ovaj vrtić od septembra vrate u ovaj prostor.

Govoreći o negodovanju roditelja zbog probijanja rokova, Zorica Jović kaže da se to dešava i da su to neki od problema koji se javljaju, ali da su u ovom slučaju urađeni i dodatni radovi koji su mimo projekta energetske efikasnosti.

Kada su okončani primarni radovi vezani za energetsku efikasnost, doneta je odluka da se ishobluje parket i okreči, svakako nismo mogli da dozvolimo da se deca vrate u nesređen prostor. Verujem da će sve biti gotovo do septembra i razumem brigu roditelja, ali ipak smo zaista dobili jedan divan prostor, jer ovo je jedan od najstarijih vrtića u koji do sada nije ulagano – kaže Jović za VOM.

Podsećamo da je u decembru prošle godine došlo do negodovanja roditelja, zbog izmeštanja dece u sred zime, uz vrlo neizvesnu epidemiološku situaciju.

Tada je  u gradskoj upravi održan sastanak gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića i roditelja, na kojem su rešene sve nedoumice i prevaziđeni problemi, ali i obećano da će se insistirati na poštovanju rokova.

Gradonačelnik Milenković pojasnio je tada kompletnu proceduru, koju je bilo neophodno sprovesti pre početka radova na rekonstrukciji vrtića, jer jedna od dilema roditelja je bila kako radovi mogu biti izvođeni tek sada u decembru.

Postignut dogovor na relaciji gradonačelnik – roditelji iz vrtića „Dečja radost“

Vranje je za ovaj projekat od Ministarstva rudarstva i energetike dobilo 20 miliona dinara, a ukupna vrednost radova procenjena je na 28  miliona. Na tender se javilo 6 firmi, i sve su dale vrednost iznad procenjene, pa je uz saglasnost Ministarstva vrednost povećana i izabran je izvođač radova. Ugovor sa izvođačem potpisan je 17. novembra prošle godine, a cela procedura je trajala od marta.

Zbog toga se sa radovima počelo u decembru, ali po svemu sudeći rokovi nisu ispoštovani, a roditelji koji su se javili našoj redakciji izrazili su bojazan, da neće biti završeni ni do septembra.

Podsećamo da je gradska uprava obezbedila i prevoz za decu do drugih vrtića.

Rešen i problem prevoza dece iz vrtića „Dečja radost“

Grad Vranje dobio je 27.600.000 dinara za projekat unapređenja energetske efikasnosti još jednog objekta za najmlađe vrtića „Pčelica“, odnosno za rekonstrukciju i energetsku sanaciju objekta. Ovaj iznos je odobren na osnovu Javnog poziva za dodelu sredstava radi finansiranja projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u jedinicama lokalne samouprave i u gradskim opštinama.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Mladi Vranjanci spasili devojčici život

Nezgoda na bazenu kada je dvanaestogodišnja devojčica Teodora iz Vranja pala i izgubila svest imala je srećan epilog zahvaljujući učeniku sedmog razreda Petru Petroviću...

Žena stradala u požaru u svojoj kući