NaslovnaVestiDruštvoSvečano obeležen dan Pedagoškog fakulteta

Svečano obeležen dan Pedagoškog fakulteta

Dan Pedagoškog fakulteta u Vranju  7. april, po tradiciji obeležen je svečanom akademijom. Na njoj je učestvovao Hor studenata Pedagoškog fakulteta u Vranju „Daskal“, učenici petog razreda osnovne škole „Ratko Vukićević“ i četvrtog razreda muzičke škole iz Niša.

Pored muzičkog dela programa, akademija se sastojala i iz dramskog dela, tj. scene iz predstave koju, povodom 95 godina od smrti Borisava Stankovića, pripremaju nastavnici i studenti Fakulteta.

Ove godine Fakultet je organizovao konkurs za učenike srednjih škola iz oblasti srpskog jezika i književnosti, informatike i likovne kulture. Konstatovano je da je odziv bio izuzetno veliki jer je stiglo preko šezdeset radova u sve tri kategorije te članovi žirija nisu imali lak zadatak da odaberu pobednike. Zahvalјujući Unikredit banci obezbeđene su nagrade u vidu poklon kartica sa iznosima od 10 hilјada dinara za prvo, 5 hilјada za drugo i 3 hilјade dinara za treće mesto u svakoj od tri kategorije. Sigurni smo da će saradnja između Pedagoškog fakulteta i Unikredit banke biti nastavlјena i ubuduće, na obostrano zadovolјstvo.

Pored nagrada učenicima srednjih škola, ovom prilikom uručena su prigodna priznanja najbolјim studentima kao i zahvalnice studentima koji su učestvovali u proteklim aktivnostima na otvaranju Montesori kabineta. Na svečanoj akademiji najavlјeno je da će naredni Dan Fakulteta biti jubilarni, trideseti i da će cela godina biti u znaku ove značajne godišnjice.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači