13.7 C
Vranje
sreda, 5 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoUnapređuje se javna rasveta i smislu primene mera uštede energije

Unapređuje se javna rasveta i smislu primene mera uštede energije

Članovi gradskog veća usvojili su danas konačni Nacrt javnog ugovora o javno – privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja, primenom mera uštede energije na teritoriji grada Vranja.

Kako je saopšteno na sajtu grada Vranja na inicijativu gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, pokrenut je postupak za rekonstrukciju sistema javnog osvetljenja na teritoriji grada Vranja.

Grad se odlučio za modernizaciju javne rasvete, kako bi sredstva za neophodnu zamenu neefikasnih sijalica u visini od skoro 2 miliona evra mogla da budu preusmerena za  izgradnju vodovodne mreže u seoskim naseljima, za izgradnju toplovoda i gradskih ulica.

Novi sistem javnog osvetljenja obezbediće i značajnu uštedu električne energije i smanjenje emisije ugljen dioksida. Osim boljeg uvida u evidenciju nelegalnih priključaka, sistem podrazumeva i instalaciju LED sijalica, čiji rok trajanja prevazilazi period važenja ugovora sa privatnim partnerom.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević