Naslovna Vesti Hronika Pronađen arsenal oružja u ataru sela Končulj

Pronađen arsenal oružja u ataru sela Končulj

U ataru sela Končulj prilikom pregleda terena 14. novembra radnik firme koja radi na razminjavanju područja opštine Bujanovac u koordinaciji sa centrom za razminjavanje prijavio je policiji  da je pronađena veća količina  naoružanja i minsko eksplozivnih sredstava. Već sutradan u steni u ataru istog sela pronađena je još veća količina naoružanja.

Prvog dana pronađeno je osam punjenja za ručni minobacač „Osa“, jedna protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i jedan uređaj za praćenje. Sutradan formirana je ekipa nadležnih iz policije i vojske, koji su izvršili uviđaj i konstatovali da je za sada nepoznata osoba ili više njih u ataru sela Končulj ispod stene u šupljini sakrili  raznu vrstu naoružanja.  Ovom prilikom pronađeno je  9 kontejnera sa raketom za ručni raketni bacač M79 „Osa“ 137 municija za bacač granata „Zolja“, jednu protivtekonsku minu, jedan optički nišan, 1436  municije raznog kalibra, kao i maskirnu uniformu u fazi raspadanja. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Vranju, koje je naložilo veštačenje kako bi se utvrdilo poreklo i svrha pronađenog naoružanja.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Ana Ilić iz Vladičinog Hana dobitnica svetskog priznanja „crni biser“

Ana Ilić iz Vladičinog Hana diplomirani filozof, pesnikinja i kreativac koji pravi neverovatan spoj umetnosti i filozofije, koja nakon završenog fakulteta živi i radi...
COVID-19

KRIZNI ŠTAB: Vikend poluzatvoren, cvećare rade zbog Zadušnica

policija

Polio tasta benzinom i zapalio ga

Pronađena bomba u porodičnoj kući u Surdulici