16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiHronikaVJT: Zoran Kostić osuđivan u više navrata

VJT: Zoran Kostić osuđivan u više navrata

Zoran Kostić iz Vranja koji se tereti da je dana 24.marta.2022.godine,svojoj partnerki sipao sonu kiselinu u oči, prema podacima Višeg suda u Vranju osuđivan je u više navrata. Na naš zahtev upućen Višem javnom tužilaštvu dobili smo sledeći odgovor.

Odgovore prenosimo u celini:

Prema raspoloživoj arhivskoj dokumentaciji Višeg javnog tužilaštva u Vranju, po optužnici ovog tužilaštva, od  31.07.2013.godine, okrivljeni Zoran Kostić iz sela Sekirije, opština Vranje, oglašen je krivim, zbog izvršenja u sticaju krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju i dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti, i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, i na novčanu kaznu kao sporednu kaznu u iznosu od 200.000,oo dinara. Rešenjem Višeg suda u Vranju, od 14.05.2014.godine, novčana kazna zamenjena je kaznom zatvora u trajanju od šest meseci, zbog toga što je 27.07.2011.godine, u popodnevnim satima na teritoriji sela Sekirije, fizički zlostavlјao bezobzirno i uporno oštećenu T.Ž., kojoj je naneo teške telesne povrede, a ošt.S.Ž. i M.Ž., zapalio porodičnu kuću, a ošt.M.Ž. lake telesne povrede, kada je zapalio i porodičnu kuću ošt.R.P. i S.P. Što se tiče ranijih osuda Z.K iz sela Sekirije, opština Vranje, iste se ne nalaze u arhivi ovog Tužilaštva, to je potrebno da se obratite Višem (ranije Okružnom) sudu Vranju, i Osnovnom ( ranije Opštinskom) sudu u Vranju, obzirom da su presude donete pred tim sudovima.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču