7.1 C
Vranje
utorak, 26 oktobra, 2021
NaslovnaVestiKulturaEkskluzivno: Matija Bećković otvara Književnu koloniju

Ekskluzivno: Matija Bećković otvara Književnu koloniju

Matija Bećković  srpski pisac, pesnik i akademik  otvariće sada već prestižnu manifestaciju kulture  “Književnu koloniju”, saznaje VOM.

Direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimistrijević, potvrdila je da čuveni pisac dolazi u Vranje, ali nije želela da iznosi detalje dok se ne potvrdi konačna lista učesnika ovogodišnje Književne kolonije koja počinje 5. decembra, kada ujedno Javna ustanova Narodni univerzitet obeležava Dan ustanove.

Jedan je od najčitajnijih pisaca  današnjice, Matija Bećković, rođen je 29. novembra 1936. godine u Senti Živi i radi u Beogradu.

Bećković je prvu pesmu napisao još kao gimnazijalac, a do danas je objavio veliki broj zbirki pesama, beseda, kao i dramskih tekstova. Od 1991. godine je redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti.

Dobitnik je brojnih književnih nagrada, poput Oktobarske nagrade grada Beograda, nagrade Milan Rakić, Njegoševe nagrade za književnost, nagrade Desanka Maksimović i mnogih drugih.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...