28.2 C
Vranje
četvrtak, 11 avgusta, 2022
NaslovnaVestiKulturaEkskluzivno: Matija Bećković otvara Književnu koloniju

Ekskluzivno: Matija Bećković otvara Književnu koloniju

Matija Bećković  srpski pisac, pesnik i akademik  otvariće sada već prestižnu manifestaciju kulture  “Književnu koloniju”, saznaje VOM.

Direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimistrijević, potvrdila je da čuveni pisac dolazi u Vranje, ali nije želela da iznosi detalje dok se ne potvrdi konačna lista učesnika ovogodišnje Književne kolonije koja počinje 5. decembra, kada ujedno Javna ustanova Narodni univerzitet obeležava Dan ustanove.

Jedan je od najčitajnijih pisaca  današnjice, Matija Bećković, rođen je 29. novembra 1936. godine u Senti Živi i radi u Beogradu.

Bećković je prvu pesmu napisao još kao gimnazijalac, a do danas je objavio veliki broj zbirki pesama, beseda, kao i dramskih tekstova. Od 1991. godine je redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti.

Dobitnik je brojnih književnih nagrada, poput Oktobarske nagrade grada Beograda, nagrade Milan Rakić, Njegoševe nagrade za književnost, nagrade Desanka Maksimović i mnogih drugih.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

UMETNIČKA RADIONICA “DEJANOVIĆ”:Prsa u prsa sa svojom umetnošću

Umetnička radionica “Dejanović” je porodična galerija osnovana 2005. godine. U njoj radove izlažu i prodaju porodica umetnika, Jovica, Nataša i Dragan. Otac Jovica Dejanović...

Umesto reke teče kanalizacija

Počelo gašenje požara iz vazduha