NaslovnaVestiKulturaIzložba "Izrastanje" Vere Virijević Mitrović

Izložba „Izrastanje“ Vere Virijević Mitrović

U Galeriji Narodnog univerziteta danas u 15 sati biće otvorena izložba „Izrastanje“ umetnice Vere Virijević Mitrović, koju će ljubitelji umetnosti moći da pogledaju do 1. juna svakog radnog dana od 9 do 17 časova.

Umetnica Vera Virijević Mitrović rođena je 1980. godine u Prokuplju. Diplomirala je 2003. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Zidno slikarstvo, a magistrirala 2006. Član je ULUPUDS-a od 2003. godine. Radi kao predavač na Akademiji tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš, odseku u Pirotu. ,,Кamen apsorbuje toplotu Sunca, a geološkim poreklom nosi u sebi trag o toploti zemlje – ima čudesnu moć da u sebi akomuliranu toplotu prenese na čoveka – posmatrača, odnosno onog koji prima delo, u ovom slučaju mozaik. U gotovo apstraktnim prikazima fosilizovanog panja, na likovno očekivanom mestu, kreće naznaka, diskretan akcenat klice, novog života koji iz njega izbija. Verujem u konačnu pobedu Dobra, Istine, Pravde, Ljubavi i Svetlosti, u sve ono naizgled skrajnuto, marginalizovano, što kao uporna i neuništiva biljka koja nalazi svoj put ka suncu, izbija iz ostarelog i izmučenog čovečanstva i uspeva da opstane, uzraste, prevaziđe, pobedi,’’ poručuje umetnica u katalogu za izložbu.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović