13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaVestiKultura"Koštana" ponovo na sceni u Vranju

„Koštana“ ponovo na sceni u Vranju

Ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da 25. decembra premijerno pogledaju predstavu “Koštana“ na Omladinskoj sceni pozorišta „Bora Stankovć“u Domu vojske.

Reditelј komada i autor projekta je vranjski glumac Dragan Živković Durge, kome je ovo sedma režija na Omladinskoj sceni u poslednjih pet godina, kaže da je ideja  da se pozorišni život u Vranju obogati još jednom pričom o starom Vranju i sadržajem koji će publiku podsetiti na tradiciju, veru, i pre svega vrednosti i norme po kojima se živelo nekada.

želim da kroz ovaj projekat svi mi akteri damo doprinos i vratimo publiku u pozorište, na jedan pravi umetnički doživlјaj, jer verujemo da se iz brojnih razloga, a pre svega nakon što je zgrada pozorišta izgorela,  broj gledalaca pozorišnih predstava u Vranju smanjuje, kaže Živković

On dodaje da misli da je umetnička postava na dobrom putu  da napravi  predstavu koja će se gledati i prepričavati.

Lično priželјkujem da publika zajedno sa nama doživi to vreme, i tu emociju, koja je krasila naše patrijarhalno Vranje. Ti mladi lјudi koji od novembra skoro svakog dana rade sa mnom žive za dan premijere, a njihova energija i večiti Bora, bili su moja neiscrpna inspiracija –  kaže Živković.

U predstavi igra sedamnaestoro glumaca, a Živković sa ponosom ističe da je imao podršku i saradnike kakve bi svako pozorište u Srbiji poželelo. Nosioci ovog projekta, koji je za realizaciju dobio i podršku Grada, su mladi glumci amateri srednjoškolci i studenti.

Bez podrške Grada, vranjskog pozorišta  i pojedinaca, ovaj bi projekat ostao mrtvo slovo na papiru. Radimo u nemogućim uslovima, ali smo zahvalјujući lokalnim umetnicima, i istinskim zalјublјenicima u pozorište nadomak cilјa, ističe Živković.

U utorak 25. decembra sa početkom u 20 sati, zaljubljeniici pozorišne umetnosti mogu mogledati novo ostvaranje Omladinske scene.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević