NaslovnaKulturaOBJEKTIVno VranjeAnita Janković pobednica foto konkursa "OBJEKTIVno Vranje"

Anita Janković pobednica foto konkursa „OBJEKTIVno Vranje“

Anita Janković iz Vranja pobednica je foto konkursa „OBJEKTIVno Vranje“, odlučio je u utorak stručni žiri. Njena fotografija pod nazivom „ATD“, dobila je najpozitivnije ocene žirija koji je radio u sastavu Dragan Dejanović, Aleksandar Jocić i Zoran Džonov.

Obrazlažući jednoglasnu odluku članovi žirija su se složili da je pobednička fotografija tehnički najbolja, najubedljivija i „ima priču“.

Drugo mesto pripalo je Slobodanu Stojkoviću iz Vranja, za fotografiju „Gradsko šetalište ispred višeg suda“.

Žiri nije imao lak zadatak, jer se nekoliko fotografija  našlo u užem izboru za  drugo mesto.

Treće mesto pripalo je Gordani Dimitrijević iz Vranja za fotografiju „Beli most noću“. Odluku o trećem mestu donela je publika na društvenim mrežama koja je do 25. avgusta u ponoć imala priliku da glasa za jednu od 93 fotografija koje su ispunile tehničke uslove za učešće na konkursu na kome je ukupno pristiglo 113 fotografija.

Pored nagrađenih autora, žiri je obavio i selekciju fotografija koje će se naći na izložbi koja je planirana za 7. septembar. Ljubitelji umetničke fotografije moći će da pogledaju radove sledećih autora: Dejana Ristića, Despota Anđelkovića, Gorana Mitića, Ivana Trajkovića, Lidije Ristić, Marije Mitić, Marka Stanojevića, Mirjane Ristić, Mite Ristića, Mladena Živanovića ,Nemanje Miloševića, Olje Simović, Predraga Mladenovića, Rastka Belića, Siniše Jovanovića, Slađane Tasić i Slavoljuba Simonovića.

Sponzor nagrada za pobednike konkursa je Beta komerc iz Vranja. Projekat OBJEKTIVno Vranje podržan je od grada Vranja, na konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture.

Iz Centra za Medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, zahvaljuju se svim učesnicima konkursa koji bi mogao da preraste u tradicionalno okupljanje ljubitelja fotografije koji su svojevrsni hroničari našeg grada.

Buy Me A Coffee

Popularno

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

U naselju Raška večeras je izbio požar, javljaju naši reporteri, a sudeći prema prvim informacijama gori kuća. Požar je izbio na krovu kuće u...

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju

Predavanje na temu Glumačka pedagogija u Srbiji